Ε.Κ: Αναμόρφωση για ισολογισμούς 12-15 εταιριών

Αναμόρφωση ισολογισμών από 12-15 εισηγμένες εταιρείες έχει ζητήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά την ολοκλήρωση δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων. Σημεία τριβής, επισφαλείς απαιτήσεις και θέματα πληροφόρησης.

Ε.Κ: Αναμόρφωση για ισολογισμούς 12-15 εταιριών
Αναμόρφωση ισολογισμών από 12-15 εισηγμένες εταιρείες έχει ζητήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά την ολοκλήρωση δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων των εταιρειών.

Τα βασικά προβλήματα που εντοπίστηκαν και οδήγησαν την Κεφαλαιαγορά στην κίνηση αυτή, είναι οι προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων (που σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι πραγματικές), η πλημμελής εφαρμογή των ΔΛΠ που αφορούν στα χρηματοοικονομικά προϊόντα (στην αποτίμηση αυτών), καθώς και άλλα σημεία που σχετίζονται με την χρηματοοικονομική πληροφόρηση που παρέχουν οι εταιρείες αυτές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην ομάδα των εταιριών απο τις οποίες ζητούνται αναμορφώσεις των ισολογισμών, περιλαμβάνονται και εταιρίες απο την κατηγορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Να σημειωθεί επίσης στις 17 Απριλίου αναμένεται να συνεδριάσει η διοίκηση του ΧΑ και να αποφασίσει τη νέα κατηγοριοποίηση των εισηγμένων εταιρειών στις κατηγορίες μεγάλης, μεσαίας-μικρής κεφαλαιοποίησης, αλλά και ειδικών χρηματιστηριακών χαρακτηριστικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v