ΤΤ: Στα 13,8 ανεβάζει την τιμή η Marfin Analysis

Στα 13,8 ευρώ ανά μετοχή, από 13,2 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο η Marfin Analysis, με έκθεσή της στις 4/4, στην οποία δίνει νέα σύσταση "buy" από “hold”.

ΤΤ: Στα 13,8 ανεβάζει την τιμή η Marfin Analysis
Στα 13,8 ευρώ ανά μετοχή, από 13,2 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο η Marfin Analysis, με έκθεσή της στις 4 Απριλίου, στην οποία δίνει νέα σύσταση "buy" από “hold”.

Η Marfin Analysis προχωρά παράλληλα σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα καθαρά έσοδα από τόκους του ΤΤ κατά περίπου 3% για τις χρήσης του 2008 και 2009 και κατά 6% και 12% τις προβλέψεις για τα κέρδη μετά από φόρους των χρήσεων 2008 και 2009 αντίστοιχα.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει το ΤΤ ως «ακριβό» από μόνο του, «πολύτιμο» όμως ως στόχου εξαγοράς ή συγχώνευσης.

Σημειώνει πως, δεδομένης της φημολογίας περί εξαγοράς/συγχώνευσης, αποτιμά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με βάση μια συνδυασμένη μεθοδολογία, που είναι ο μέσος όρος της αποτίμησης σύμφωνα με το σενάριο εξαγοράς/συγχώνευσης (17,10 ευρώ ανά μετοχή) και του σεναρίου στο οποίο δεν περιλαμβάνεται αυτό το σενάριο (10,5 ευρώ ανά μετοχή).

Η χρηματιστηριακή τονίζει επίσης το ρίσκο από μια ενδεχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΤΤ, στην περίπτωση που η τράπεζα δεν καταφέρει να πωλήσει το ποσοστό 19% που κατέχει στην Τράπεζα Αττικής.

Η μετοχή του ΤΤ ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της 4ης Απριλίου στα 11,6 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v