Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΠ: Στα 40 € η "δίκαιη τιμή" λέει η Εθνική-Π&Κ

Το άνοιγμα των προσφορών στον διαγωνισμό του ΟΛΠ έδειξε σημαντική αύξηση της αξίας της μετοχής, σημειώνει η Εθνική - Π&Κ σε έκθεση όπου εκτιμά ότι η "δίκαιη τιμή" φτάνει στα € 40. Την Τρίτη έκλεισε στα 26,92 (+14,16%).

ΟΛΠ: Στα 40 € η δίκαιη τιμή λέει η Εθνική-Π&Κ
Το άνοιγμα των προσφορών ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ έδειξε σημαντική αύξηση της αξίας της μετοχής, σημειώνει η Εθνική - Π&Κ σε έκθεσή της όπου εκτιμά ότι η "δίκαιη τιμή" για τον τίτλο φτάνει στα 40 ευρώ.

Ειδικότερα, με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες για την προσφορά της Cosco και μετά την αρχική προμήθεια ύψους 50 εκατ. ευρώ το 2009, η διαίρεση των υπόλοιπων 4,25 δισ. ευρώ στην 35ετή περίοδο της σύμβασης δίνει ακαθάριστα έσοδα ύψους 121 εκατ. ευρώ ετησίως έως τη λήξη της.

Μετά την αφαίρεση προμηθειών στο Δημόσιο, φορολογικών εισφορών και εκτιμώμενων δαπανών λειτουργίας, προκύπτει ότι η παρούσα αξία της σύμβασης ανέρχεται στα 890 εκατ. ευρώ ή περίπου 35 ευρώ ανά μετοχή.

Με την αξία των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του ΟΛΠ να προσθέτει επιπλέον 5 ευρώ, η δίκαιη τιμή για τη μετοχή διαμορφώνεται περί τα 40 ευρώ, σημειώνει η χρηματιστηριακή. 

Η Εθνική - Π&Κ διατηρεί σύσταση "overweight" και θα προχωρήσει σύντομα σε αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου για τη μετοχή.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη η μετοχή του ΟΛΠ έκλεισε στα 26,92 ευρώ, με εντυπωσιακή άνοδο 14,16%.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v