ΑΧΕ: Το διεθνές κλίμα καθορίζει την τάση

Το διεθνές κλίμα συνεχίζει να καθορίζει την πορεία που ακολουθεί το Χ.Α., οι  απόψεις των αναλυτών πάντως διίστανται όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση.

ΑΧΕ: Το διεθνές κλίμα καθορίζει την τάση
Το διεθνές κλίμα συνεχίζει να καθορίζει την πορεία που ακολουθεί το Χ.Α., οι απόψεις των αναλυτών πάντως διίστανται όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση.

Αν και μια τεχνικής μορφής ανάκαμψη αποτελεί πάντα ένα ενδεχόμενο, ωστόσο το κλίμα παραμένει αδύναμο, με το σημαντικό ρίσκο για την ανάπτυξη και τον υψηλότερο του αναμενομένου πληθωρισμό να δημιουργούν σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την εταιρική κερδοφορία, εκτιμά η Marfin Analysis.

Η Alpha Finance, από την πλευρά της, θεωρεί ότι το πιθανότερο είναι η Σοφοκλέους να ανοίξει με αρνητικό πρόσημο, αν και η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου θα μπορούσε να δώσει στήριγμα σε αρκετές μετοχές.

Σταθεροποιητικό προς υψηλότερο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών βλέπει για σήμερα η Proton Bank, η οποία εκτιμά ότι στο Χρηματιστήριο της Αθήνας θα αναζητηθεί στήριξη στα τρέχοντα επίπεδα.

Χθες ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 4,15% στα νέα χαμηλά έτους των 3.177,93 μονάδων, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 245 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v