Ποια είναι η Performance Technologies

Στα 3 ευρώ θα ανέρχεται η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Performance Technologies, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη παρουσίασή της στην Εναλλακτική Αγορά την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου.

  • του Ηλία Ντράλλου
Ποια είναι η Performance Technologies
Στα 3 ευρώ θα ανέρχεται η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης του συνόλου των μετοχών της εταιρίας Performance Technologies, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη παρουσίασή της στην Εναλλακτική Αγορά την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου.

Χθες, το διοικητικό συμβούλιο του χρηματιστηρίου ενέκρινε την εισαγωγή 3.908.990 κοινών ονομαστικών μετοχών και γνωστοποίησε ότι από τον συνολικό αριθμό των μετοχών που θα εισαχθούν οι 1.400 διατέθηκαν σε περιορισμένο κύκλο ατόμων στην τιμή των 4 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τους στόχους της εταιρίας, με τη συνδρομή των κεφαλαίων που θα αντλήσει από το χρηματιστήριο θα προχωρήσει στη χρηματοδότηση ερευνών και δημιουργίας νέων προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και στην επέκτασή της σε χώρες στις οποίες δεν δραστηριοποιείται μέχρι στιγμής.

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη παρουσία σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Κύπρο και Μέση Ανατολή, από το 2006, ενώ εμφανίζει κατά μέσο όρο ρυθμό ανάπτυξης 26% την τελευταία 4ετία.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Performance Technologies συμμετέχει με 10% η Attica Ventures, ενώ ο μεγαλύτερος μέτοχος -με ποσοστό άνω του 67%-είναι η οικογένεια Α. Παπαντωνίου.

Η εταιρία εξειδικεύεται στην αποθήκευση δεδομένων, στην εξασφάλιση επιχειρηματικής συνέχειας (Data Storage and Business Continuity) και στη διαχείριση και διακυβέρνηση πόρων πληροφορικής (ΙΤ Governance - IT Asset Management) παρέχοντας υπηρεσίες και προϊόντα hardware και software. Παράλληλα συνεργάζεται με γνωστές εταιρίες πληροφορικής όπως: HP, IBM, Intel, Microsoft, Oracle, Price Systems, Quantum, RSA Security, Symantec, BDNA, CA, ORSYP, VMware και Veritas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v