ΧΑ: Πρεμιέρα για Optronics στις 9/12

Την εναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Optronics στην Εναλλακτική αγορά στις 9/12 με τιμή εκκίνησης τα 3 ευρώ,  αποφάσισε μεταξύ σήμερα το ΔΣ του ΧΑ. Εγκριση για εισαγωγή νέων μετοχών.

ΧΑ: Πρεμιέρα για Optronics στις 9/12
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χ.Α. των 3.333.500 κοινών ονομαστικών μετοχών της Optronics.

Από το συνολικό αριθμό των προς εισαγωγή μετοχών, 333.500 μετοχές διατέθηκαν σε περιορισμένο κύκλο προσώπων στην τιμή των € 3 ανά μετοχή. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης του συνόλου των μετοχών της εταιρίας ορίστηκε σε € 3 ανά μετοχή και ως πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης ορίστηκε η 9η Δεκεμβρίου 2008.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

* των 150.433.559 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΑΕΓΕΚ Α.Ε.», που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 28η Νοεμβρίου 2008. 

*  των 21.300.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε. », που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 28η Νοεμβρίου 2008. 

*  των 626.500 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.», που προέκυψαν από μετατροπή 1.253 ομολογιών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 3η Δεκεμβρίου 2008.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε: 

* την ανανέωση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας «ΟΤΕ Α.Ε. (ΚΟ)» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «ΕΘΝΙΚΗ Π&Κ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε».

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για:

* τη συγχώνευση των εταιριών «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ΛΑΪΚΗ ΑΤΤΑΛΟΣ ΑΧΕ» και διαγραφή της δεύτερης από μέλος της Αγοράς Αξιών του ΧΑ.

• τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας «ΡΙΝΤΕΝΚΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σχετικά με την απόσχιση του εμπορικού κλάδου της και με τη συμμετοχή της στην εταιρία "RIDENCO TEKSTIL A.S.".

• τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε.», σχετικά με την εξαγορά της μη εισηγμένης εταιρίας "ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ V FM 88,3 Α.Ε." από την κατά 100% θυγατρική της εταιρία "THREE DEE ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ".

• τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας «ΖΗΝΩΝ Α.Ε. ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ», σχετικά με την απόσχιση των κλάδων ρομποτικής και έρευνας & ανάπτυξης μετά από τη μεταβολή δραστηριότητας της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v