Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Αγοράστε Ελλάκτωρ", λέει η Marfin Analysis

«Αγοραστής» της Ελλάκτωρ δηλώνει η Marfin Analysis, καθώς η αναμενόμενη υπογραφή του οδικού έργου στην Ρουμανία και η δημοπρασία δυο μεγάλων έργων στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να φέρουν την μετοχή της εταιρείας στο επίκεντρο.

Αγοράστε Ελλάκτωρ, λέει η Marfin Analysis
"Αγοράστε Ελλάκτωρ", λέει η Marfin Analysis, με έκθεσή της την 1η Ιουνίου, αναφέροντας ότι η αναμενόμενη υπογραφή του οδικού έργου στην Ρουμανία και η δημοπρασία δυο μεγάλων έργων στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να φέρουν την μετοχή της εταιρείας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την Marfin Analysis, η αναμενόμενη υπογραφή της συμφωνίας που αφορά στο έργο παραχώρησης του οδικού άξονα στη Ρουμανία, ύψους 2 δισ. ευρώ – για το οποίο η κοινοπραξία της Ελλάκτωρ με την Vinci έχει επιλεγεί ως προτιμητέος πλειοδότης- θα μπορούσε:

α) να αυξήσει το ανεκτέλεστο του ομίλου στα 5,4 δισ. ευρώ
β) να ενισχύσει την λειτουργική κερδοφορία και την καθαρή κερδοφορία του ομίλου κατά περίπου 50 εκατ. ευρώ και 26 εκατ. ευρώ συνολικά
γ) να ενισχύσει το προφίλ του ομίλου, φέρνοντάς τον μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών contractors και
δ) να προσθέσει τουλάχιστον 0,23 ευρώ ανά μετοχή στην τιμή-στόχο που έχει τεθεί, αποκλειστικά από το κομμάτι των κατασκευών.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η Ελλάκτωρ, πέραν του project στη Ρουμανία, θα μπορούσε να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο των έργων παραχώρησης, προσθέτοντας τουλάχιστον ένα από τα έργα παραχώρησης στην Ελλάδα (δηλαδή τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης), που πρόκειται να δημοπρατηθούν βραχυμεσοπρόθεσμα.

Η Marfin Analysis διατηρεί την σύσταση “buy” και την τιμή-στόχο των 8,20 ευρώ ανά μετοχή για την Ελλάκτωρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v