Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: 7 ελληνικά top picks για το β΄ εξάμηνο

Παρά την ισχυρή άνοδο από τον Μάρτιο, η ελληνική αγορά παραμένει σε χαμηλή αξιολόγηση έναντι των ευρωπαϊκών ανταγωνιστριών σε επίπεδο P/E επισημαίνει η HSBC σε έκθεσή της όπου αναφέρει τις κορυφαίες επιλογές της (7/7/2009).

HSBC: 7 ελληνικά top picks για το β΄ εξάμηνο

Παρά την ισχυρή άνοδο από τον Μάρτιο, η ελληνική αγορά παραμένει σε χαμηλή αξιολόγηση ένανατι των ευρωπαϊκών ανταγωνιστριών σε επίπεδο P/E, επισημαίνει η HSBC σε έκθεσή της με ημερομηνία 7 Ιουλίου, όπου αναφέρει τις κορυφαίες επιλογές της για την ελληνική αγορά στο δεύτερο εξάμηνο του 2009.

Σύμφωνα με τον οίκο, η χαμηλότερη αποτίμηση οφείλεται στις μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις για τα κέρδη και στις δημοσιονομικές ανισορροπίες της χώρας.

Τη λίστα με τις overweight επιλογές της HSBC αποτελούν οι μετοχές: της Εθνικής (τιμή-στόχος 24 ευρώ), του ΟΠΑΠ (τιμή-στόχος τα 25,5 ευρώ), του ΟΤΕ (15 ευρώ), της ΔΕΗ (20 ευρώ), της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (8 ευρώ), της Jumbo (8,3 ευρώ) και της ΕΧΑΕ (10,5 ευρώ). Αντίθετα, στην underweight λίστα ο οίκος περιλαμβάνει τους τίτλους της Marfin Popular Bank (για τον οποίο η τιμή-στόχος αναπροσαρμόζεται στα 2 από 2,1 ευρώ προηγουμένως) και της Σωληνουργεία Κορίνθου.

Ο οίκος αναμένει ότι η ελληνική αγορά θα κινηθεί "πλαγίως" στο β΄ εξάμηνο του 2009, ενώ δηλώνει την προτίμησή του για τις εταιρίες της μεγαλύτερης κεφαλαιοποίησης, για τα σταθερά εδραιωμένα franchises,  για τους καλούς ισολογισμούς και για την ικανοποιητική ορατότητα.

Εκτίμηση της HSBC είναι πως η ελληνική αγορά θεωρείται απίθανο να φτάσει τα χαμηλά του Μαρτίου και θα διαπραγματεύεται σε απόκλιση +/-10% έναντι των σημερινών επιπέδων.

Σε ό,τι αφορά το μακροοικονομικό περιβάλλον, η HSBC αναμένει ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 0,9% στο 2009, ενώ επισημαίνει πως η κρίση έφερε στο φως χρόνιες δομικές ανισορροπίες της χώρας "οι οποίες χρειάζονται γενναία πολιτική δράση", όπως περιορισμό δαπανών, πάταξη φοροδιαφυγής, ευρεία αναμόρφωση του Ασφαλιστικού και μεγαλύτερη απελευθέρωση προϊόντων αλλά και αγορών.

Για τους τίτλους που καλύπτει η HSBC υπολογίζει κάμψη των κερδών ανά μετοχή για το 2009 της τάξης του 11%, ακολουθούμενη από μερική μόνο ανάκαμψη της τάξης του 5% το επόμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v