Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ:Μνημόνιο συνεργασίας για το T2S

Η ΕΧΑΕ μαζί με άλλα 26 ευρωπαϊκά αποθετήρια υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας για το T2S με το ευρωσύστημα.

ΕΧΑΕ:Μνημόνιο συνεργασίας για το T2S
H ΕΧΑΕ είναι ένα από τα 27 ευρωπαϊκά αποθετήρια που υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας με το ευρωσύστημα - την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τις 16 εθνικές κεντρικές τράπεζες της περιοχής του ευρώ.

Το μνημόνιο συνεργασίας αποτελεί δέσμευση των αποθετηρίων για τη συμμετοχή τους στο έργο TARGET2-Securities (T2S).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΧΑΕ, τα αποθετήρια όλων των χωρών του ευρώ, καθώς και εννέα άλλα αποθετήρια (των χωρών Δανίας, Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Ρουμανίας, Σουηδίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ισλανδίας και Ελβετίας) υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας.

Το T2S βρίσκεται αυτήν την εποχή στη διαδικασία οριστικοποίησης προδιαγραφών, η οποία περιλαμβάνει τόσο τις απαιτήσεις χρηστών και τον σχεδιασμό του συστήματος όσο και την προετοιμασία των συμβατικών υποχρεώσεων του ευρωσυστήματος και των αποθετηρίων που θα συμμετάσχουν. Εντός του 2010 αναμένεται να ξεκινήσει η ανάπτυξη του συστήματος, το οποίο προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2013.

Από την ελληνική πλευρά, την ΕΧΑΕ εκπροσώπησε ο κ. Σπύρος Καπράλος, διευθύνων σύμβουλος, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος εκπροσωπήθηκε από τον διοικητή της, κ. Γεώργιο Προβόπουλο.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο κ. Σπύρος Καπράλος, διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, δήλωσε: "Τo T2S αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την ενοποίηση της ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής αγοράς. Η ΕΧΑΕ έχει ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες αυτές, με τη συμμετοχή της στην κοινοπραξία Link Up Markets, μέσω της οποίας πιστεύουμε ότι θα προσφέρουμε στο επενδυτικό κοινό νέες υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v