Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβλέψεις DB για Alapis, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΧΑΕ, ΦΡΙΓΟ

Τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου και α΄ εξαμήνου των Alapis, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ και Frigoglass παραθέτει με ξεχωριστές της εκθέσεις στις 21 Ιουλίου η Deutsche Bank.

Προβλέψεις DB για Alapis, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΧΑΕ, ΦΡΙΓΟ
Τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου και α΄ εξαμήνου των Alapis, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ και Frigoglass παραθέτει με ξεχωριστές της εκθέσεις στις 21 Ιουλίου η Deutsche Bank, στις οποίες διατηρεί αμετάβλητες τις τιμές-στόχους και τις συστάσεις και των τεσσάρων εταιριών.

---Alapis ("buy", 1,40 ευρώ/μετοχή)

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, οι πωλήσεις των generics αποτελούν τον οδηγό των θετικών αποτελεσμάτων της εταιρίας. Για το β΄ τρίμηνο της χρήσης η Alapis εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει μικρή βελτίωση των καθαρών κερδών της κατά 2%, στα 40,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί 8% υψηλότερα στα 276,9 εκατ. ευρώ.

Για το α΄ εξάμηνο τα καθαρά κέρδη υπολογίζεται πως θα διατηρηθούν ουσιαστικά αμετάβλητα στα 72,1 εκατ. ευρώ (από 72,4 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2008), ενώ ο κύκλος εργασιών εκτιμάται πως θα εμφανίζει άνοδο της τάξης του 10% και θα διαμορφωθεί στα 512,5 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της Alapis κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 24 Ιουλίου, πριν από την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης

---Τέρνα Ενεργειακή ("buy", 6,20 ευρώ/μετοχή)

Για την Τέρνα Ενεργειακή η Deutsche Bank εκτιμά πως στον κλάδο της ενέργειας το β΄ τρίμηνο θα επηρεαστεί από την εποχικότητα όσον αφορά στον παράγοντα του αιολικού φορτίου, από το υψηλότερο capacity και τα από μεγαλύτερα τιμολόγια στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Για το β΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης αναμένεται υποχώρηση των καθαρών κερδών κατά 7% στα 4,4 εκατ. ευρώ και του κύκλου εργασιών σε ποσοστό 20% στα 15,8 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA αναμένονται αυξημένα κατά 11% στα 5,6 εκατ. ευρώ

Για το α΄ εξάμηνο ο κύκλος εργασιών υπολογίζεται μειωμένος 16% στα 30,3 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν 3% στα 10,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA προβλέπεται ότι θα είναι αυξημένα κατά 11% στα 13,1 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της Τέρνα Ενεργειακής αναμένεται να ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου (λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί).

---ΕΧΑΕ ("hold", 8,10 ευρώ/μετοχή)

Για τα Ελληνικά Χρηματιστήρια ο διεθνής οίκος αναμένει υποχώρηση των καθαρών κερδών κατά 45% στα 9,4 εκατ. ευρώ και πτώση του κύκλου εργασιών 36% στα 18,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένα 43% στα 12,3 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ ανακοινώνονται την Τετάρτη 29 Ιουλίου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

---Frigoglass ("sell", 3 ευρώ/μετοχή)

Συνέχιση των αδύναμων επιδόσεων της Frigoglass, όσον αφορά στα αποτελέσματά της, αναμένει τόσο για το β΄ τρίμηνο όσο και για το α΄ εξάμηνο η Deutsche Bank.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου, το β΄ τρίμηνο η Frigoglass θα καταγράψει πτώση των καθαρών της κερδών κατά 71% στα 6,3 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών αναμένεται να είναι μειωμένος σε ποσοστό 25% στα 132,5 εκατ. ευρώ.

Για το α΄ εξάμηνο της χρήσης υπολογίζεται πτώση των καθαρών κερδών κατά 84% στα 6,9 εκατ. ευρώ και του κύκλου εργασιών σε ποσοστό 40% στα 204,2 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της εταιρίας θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 31 Ιουλίου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v