Μυτιληναίος: Πως σχολιάζουν το 6μηνο οι αναλυτές

Θετικότερα του αναμενομένου βρήκαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα εξαμήνου του ομίλου Μυτιληναίος, επισημαίνοντας την θετική επίδοση του Αλουμινίου, αλλά και τις προοπτικές ανάκαμψης της Μέτκα στο β΄ εξάμηνο του 2009.

Μυτιληναίος: Πως σχολιάζουν το 6μηνο οι αναλυτές
Θετικότερα του αναμενομένου βρήκαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα εξαμήνου του ομίλου Μυτιληναίος, επισημαίνοντας την θετική επίδοση του Αλουμινίου της Ελλάδας, αλλά και τις προοπτικές ανάκαμψης της Μέτκα στο δεύτερο εξάμηνο του 2009.

Ο Όμιλος Μυτιληναίου ανακοίνωσε χθες καθαρά κέρδη εξαμήνου στα 10,4 εκατ. ευρώ έναντι εκτιμήσεων αναλυτών για 7 εκατ. ευρώ

Στο υψηλότερο σημείο των προβλέψεων- τόσο των συγκλινουσών όσο και των δικών της ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος αναφέρει η Eurobank-Securities, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ήταν αδύναμα λόγω των καθυστερήσεων σε έργα και αντίξοες συνθήκες αγοράς στον κλάδο των μετάλλων, η οποία οδήγησε στον τερματισμό των δραστηριοτήτων στη Ρουμανία

Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων αναφέρει η HSBC, επισημαίνοντας την θετική έκπληξη στην άνοδο των επαναλαμβανόμενων κερδών, τα οποία αυξήθηκαν στα 10,2 εκατ. ευρώ, λόγω της επίδοσης του Αλουμινίου της Ελλάδας, παρά τα αδύναμα μεγέθη της Μέτκα. Η HSBC έχει θέσει την τιμή στόχο για τη Μέτκα στα 8,3 ευρώ με σύσταση “underweight”. Εκτίμηση της HSBC είναι πως η εταιρία θα μπορούσε να κινηθεί ανοδικά σε σχέση με τις εκτιμήσεις της, στην περίπτωση ανάληψης νέων έργων σε Ελλάδα (Μεγαλόπολη), Γερμανία (εργοστάσιο 440 MW σε συνεργασία με την GE), και Τουρκία (εργοστάσιο 890 MW). Κατά τη χρηματιστηριακή, ηα ανάληψη ενός εκ των δύο βασικών projects θα βελτιώσει την ορατότητα και το επενδυτικό κλίμα έναντι της μετοχής.

Σημαντική βελτίωση αναμένει στο δεύτερο εξάμηνο του 2009 για τον όμιλο η Marfin Analysis, λόγω των νέων έργων της Μέτκα και της συνέχειας των καλών επιδόσεων του Αλουμινίου της Ελλάδος. Για τη Μέτκα, η Marfin αναφέρει πως το πρώτο εξάμηνο του 2009 δεν είναι ενδεικτικό ολόκληρου του έτους, αφού, στο β΄ εξάμηνο, αναμένονται τα νέα έργα συνολικού ανεκτέλεστου υπολοίπου 500 εκατ. ευρώ και πιθανόν η μονάδα της ΔΕΗ στο Αλιβέρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v