Alpha Bank: Στα 20€ η νέα τιμή από JP Morgan

Στα 20 ευρώ ανά μετοχή, από 16 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank η JP Morgan με έκθεσή της στις 27/8, διατηρώντας τη σύσταση "overweight".

Alpha Bank: Στα 20€ η νέα τιμή από JP Morgan
Στα 20 ευρώ ανά μετοχή, από 16 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank η JP Morgan με έκθεσή της στις 27/8, διατηρώντας τη σύσταση "overweight".

Ο διεθνής οίκος κάνει λόγο για βελτίωση προοπτικών και φθηνή αποτίμηση, ενώ σημειώνει πως τα αποτελέσματα της Alpha Bank το β’ τρίμηνο στηρίζουν το θετικό outlook για τις ελληνικές τράπεζες. Τονίζει, δε, ότι η Alpha Bank παραμένει μεταξύ των ευρωπαϊκών top picks της, μαζί με την Πειραιώς, την KBC και την Erste.

Παράλληλα, προχωρά σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας, σε 1,9 ευρώ για το 2010 (από 1,5 ευρώ προηγουμένως) και στα 2,4 ευρώ για το 2011 (από 2,1 ευρώ)

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η αποτίμηση της Alpha παραμένει ελκυστική, καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 6,5 για το 2010 και P/NAV 1,2, που προσφέρουν ROE 20% για το 2010.

Η JP Morgan εκτιμά πως η σταθεροποίηση στα περιθώρια και οι βελτιωμένες προοπτικές όσον αφορά τον κύκλο εργασιών θα αποτελέσουν τους βασικούς «οδηγούς» για την κερδοφορία των τραπεζών το β’ εξάμηνο του 2009 και το 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τρεις ημέρες, στις 24 Αυγούστου, πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας, η JP Morgan είχε και πάλι προχωρήσει σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Alpha Bank, στα 16 ευρώ ανά μετοχή από 11 ευρώ προηγουμένως.

Εν τω μεταξύ, σε "buy" από "accumulate" αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή και η Marfin Analysis, ανεβάζοντας και την τιμή-στόχο στα 14,4 από 10,3 ευρώ μετά τα αποτελέσματα τριμήνου της τράπεζας, τα οποία έδωσαν λαβή για μπαράζ αναβαθμίσεων για τη μετοχή από σειρά επενδυτικών οίκων, μεταξύ των οποίων η Citi, η Deutsche Bank, η Credit Suisse κ.α.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v