Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ.Μέξης (Περβανάς): Γιατί δεν τρέχει η περιφέρεια

Οι όποιες "πρωτοβουλίες" στην περιφέρεια περιορίζονται στους βασικούς μετόχους, στα λίγα χαρτοφυλάκια παραδοσιακών περιφερειακών δυνάμεων και στα turn around stories, υποστηρίζει ο κ. Δ. Μέξης της Περβανάς ΑΧΕ.

Δ.Μέξης (Περβανάς): Γιατί δεν τρέχει η περιφέρεια
Οι τράπεζες θα συνεχίσουν να μαζεύουν ρευστότητα προκειμένου να απαλλαγούν από την πίεση του Δημοσίου, υποστηρίζει ο κ. Δημήτρης Μέξης, υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης της Περβανάς ΑΧΕ.

Οι όποιες "πρωτοβουλίες" στην περιφέρεια -τονίζει- περιορίζονται στους βασικούς μετόχους, στα λίγα χαρτοφυλάκια που απαρτίζονται από παραδοσιακά περιφερειακές δυνάμεις και κωδικούς λιανικής και στα πιθανολογούμενα turn around stories.

Ο κ. Μέξης βλέπει μία αμυδρή βελτίωση των διεθνών μακροοικονομικών νέων, όμως σε καμία περίπτωση αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί σταθερή και δεδομένη. Επίσης, στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις και όσον αφορά στη Σοφοκλέους, η αγορά θα αποτιμήσει τις νέες διοικήσεις στις εισηγμένες του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπου έχουν σημειωθεί παραιτήσεις.

Ενδιαφέρουσα η άποψη του κ. Μέξη αναφορικά με τη σχετικά άνευρη εικόνα που παρουσιάζουν η μεσαία και η μικρότερη κεφαλαιοποίηση και την επιδεικτική απάθεια προς αυτή την κατεύθυνση που δείχνουν τα περισσότερα χαρτοφυλάκια από αυτά που δραστηριοποιούνται σήμερα στο Χ.Α.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της ΑΧΕ, για να διαχυθεί η άνοδος στο χρηματιστηριακό ταμπλό και η κίνηση αυτή να έχει διάρκεια θα πρέπει η αγορά να αποκτήσει την αίσθηση ότι, αν μη τι άλλο, υπάρχουν ενδείξεις βελτίωσης της κατανάλωσης. Και αυτό δείχνει αδύνατο με υψηλή και συνεχώς αυξανόμενη ανεργία.

Άρα, με κλάδους μη χρηματοπιστωτικούς δύσκολα θα ασχοληθούν τα μεγάλα ενεργά χαρτοφυλάκια στην παρούσα χρονική στιγμή. Οπότε οι όποιες πρωτοβουλίες περιορίζονται στους βασικούς μετόχους, στα λίγα χαρτοφυλάκια που απαρτίζονται από παραδοσιακά περιφερειακές δυνάμεις και κωδικούς λιανικής και στα πιθανολογούμενα turn around stories.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v