Νέα "βουτιά" στα spreads των ομολόγων

Συνεχίζουν πτωτικά τα spreads των ελληνικών ομολόγων, μία εβδομάδα μετά την εκτίναξη πολύ πάνω από τις 200 μονάδες βάσης έναντι των αντίστοιχων γερμανικών.

Νέα βουτιά στα spreads των ομολόγων
Συνεχίζουν πτωτικά τα spreads των ελληνικών ομολόγων, μία εβδομάδα μετά την εκτίναξη πολύ πάνω από τις 200 μονάδες βάσης έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, μετά και τις νέες δηλώσεις στήριξης από τον επίτροπο νομισματικών υποθέσεων, κ. Χοακίν Αλμούνια, και τον κ. Ζ.-Κλ. Γιούνκερ. 

Το premium απόδοσης έναντι των γερμανικών ομολόγων αυτήν την ώρα διαμορφώνεται κάτω και από τις 180 μονάδες βάσης, στις 177 μονάδες βάσης, υποχωρώντας 14 μ.β. σε σχέση με τα επίπεδα όπου έκλεισαν την Παρασκευή.  

Την Παρασκευή το spread των ομολόγων ανερχόταν στις 191 μονάδες, υποχωρώντας από το "peak" των 215 μονάδων, που αποτελούν υψηλό 7μήνου.
     
Σημειώνεται ότι εχθές, ο κ. Αλμούνια δήλωσε μεταξύ άλλων: "Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει γιατί έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης", από την Κίνα, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο επίσημων συναντήσεων.

"Μπορεί να δανειστεί περισσότερο, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας", είπε χαρακτηριστικά, όπως μετέδιδαν νωρίτερα τα τηλεοπτικά κανάλια.

Έμμεση στήριξη στην ελληνική οικονομία πρόσφερε και ο επικεφαλής του Eurogroup, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας: "Δεν βλέπω κίνδυνο χρεοκοπίας στην Ευρώπη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v