Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τηλεπικοινωνίες και τράπεζες στο επίκεντρο

Με τις τηλεπικοινωνίες (λόγω CosmOTE) και τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα διεξαχθεί η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους. Μερίδα των αναλυτών προβλέπει ότι τα περιθώρια πτώσης είναι περιορισμένα, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για συσσώρευση.

ΑΧΕ: Τηλεπικοινωνίες και τράπεζες στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Συνεχίζεται και σήμερα η δημοσιοποίηση των μεγεθών εννεαμήνου με την CosmOTE, αναφέρει η Marfin Analysis, που εκτιμά ότι τα περιθώρια πτώσης για την ελληνική αγορά είναι περιορισμένα, αν και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της διόρθωσης.

Ανοδικά εκτιμά η Proton Securities πως θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους προβλέπει ότι οι επενδυτές θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στις τηλεπικοινωνίες και κυρίως στην CosmOTE που ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα εννεαμήνου.

Ευνοϊκές παραμένουν οι συνθήκες της αγοράς σύμφωνα με την Εγνατία Finance, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω ενδιαφέρον σε έναν αριθμό μετοχών, λαμβάνοντας υπόψη και το θετικό κλίμα των ξένων αγορών.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance επισημαίνει ότι οι επενδυτές αναμένουν τα οικονομικά μεγέθη εννεαμήνου προτού προχωρήσουν σε συμπεράσματα όσον αφορά στις μελλοντικές τάσεις της αγοράς και ως εκ τούτου προβλέπει ότι μέχρι την ολοκλήρωση της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων θα επικρατήσουν τάσεις συσσώρευσης.

Το ενδιαφέρον θα προσελκύσει σήμερα η CosmOTE, η οποία και ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Στις τράπεζες εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα παραμείνει επικεντρωμένο το ενδιαφέρον, όπως άλλωστε συνέβη και στην τελευταία συνεδρίασης της εβδομάδας με τους τραπεζικούς τίτλους να είναι στο επίκεντρο λόγω των ισχυρών μεγεθών εννεαμήνου.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report επισημαίνει ότι ο τεχνικός στόχος των 3.510 - 3.520 μονάδων παραμένει ενεργός και οι περισσότερες ενδείξεις συναινούν σε ανάδειξη της εν λόγω περιοχής ως τα επίπεδα των υψηλών τιμών του Γενικού Δείκτη της φετινής χρονιάς.

Επισημαίνει, όμως, πως οι χαμηλοί συναλλακτικοί όγκοι προς το παρόν αποτελούν μια καλή ένδειξη διακράτησης σε ό,τι αφορά τους δεικτοβαρείς τίτλους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις συμβαδίζουν με τα υψηλά της αγοράς χωρίς να λείπουν και περιπτώσεις -69 εταιρίες- που βρίσκονται σε υψηλότερα κλεισίματα από τη 17η Σεπτεμβρίου του 1999 όπου καταγράφηκε το απόλυτο ιστορικό υψηλό του Γενικού Δείκτη.

Παράλληλα, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει ότι η επενδυτική τακτική θα πρέπει να διακρίνεται από ωριμότητα και ποιοτικό προσανατολισμό που θα αφορά στην καθαρή θέση, στα κέρδη και στα μερίσματα που αναμένονται για το 2005 προκειμένου το χαρτοφυλάκιο να επιτύχει υπεραπόδοση έως το τέλος του έτους.

Τι έγινε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου: Με κέρδη 0,91% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη συνεδρίαση της Παρασκευής και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 214 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι μετοχές επιδόθηκαν σε ένα ”ισχυρό” rebound στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, το οποίο και καθοδηγήθηκε από τον τραπεζικό κλάδο σε συνέχεια των ”εντυπωσιακών” μεγεθών εννεαμήνου της Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v