Ξεκινά στις 27/03 το Συνέδριο Εταιρικής Διακυβέρνησης

Στις εργασίες του Συνεδρίου αναμένεται να συμμετάσχουν αξιωματούχοι ευρωπαϊκών οργάνων και οργανισμών και διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες από το χώρο της Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Ξεκινά στις 27/03 το Συνέδριο Εταιρικής Διακυβέρνησης
Ξεκινά αύριο, 27 Μαρτίου 2014, το 14ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εταιρικής Διακυβέρνησης, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την υποστήριξη του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Συνέδριο, το οποίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους επιφανείς ειδικοί στο χώρο της Εταιρικής Διακυβέρνησης, αποτελεί για την Ελλάδα μια μοναδική ευκαιρία ενίσχυσης πολλαπλών πρωτοβουλιών, με σκοπό να αναπτύξει η χώρα ηγετικό ρόλο στη διάχυση των αρχών της Εταιρικής Διακυβέρνησης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, να λειτουργήσει ως εκφραστής κοινής αποδοχής των θέσεων των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, καθώς και να ασκήσει ουσιαστικό παρεμβατικό ρόλο στις νομοθετικές και μη νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις εργασίες του Συνεδρίου αναμένεται να συμμετάσχουν αξιωματούχοι ευρωπαϊκών οργάνων και οργανισμών και διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες από το χώρο της Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Αύριο, πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, θα διεξαχθεί κλειστή συνάντηση (roundtable meeting), με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικών από πολλές χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι θα εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, διεθνείς οργανισμούς, θεσμικούς και ιδιωτικούς επενδυτικούς φορείς, ρυθμιστικές αρχές, φορείς που προάγουν τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Κατά τη δεύτερη ημέρα, 28 Μαρτίου 2014, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις υψηλόβαθμων στελεχών που θα εκπροσωπούν το σύνολο των συμμετόχων (stakeholders) στο πεδίο της Εταιρικής Διακυβέρνησης. Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων 3 μεγάλα ξένα funds, οι Hermes Fund Managers, Blackrock και AVIVA, με εκπροσώπους τους αρμόδιους για την εταιρική διακυβέρνηση των εκδοτριών. Επίσης θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της WORLD BANK, IFC, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Υπουργείων Ανάπτυξης της Δανίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Πορτογαλίας, οι ομόλογοι φορείς του ΕΣΕΔ από τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Φιλανδία, την Ιταλία και την Αγγλία, καθώς και ενώσεις εισηγμένων εταιρειών και η BUSINESSEUROPE.

Οι πρωτοβουλίες που λαμβάνει αυτή την περίοδο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορούν την Εταιρική Διακυβέρνηση έχουν στόχο:
• την ενθάρρυνση της δέσμευσης των μετόχων, την ενίσχυση της διαφάνειας μεταξύ των επιχειρήσεων και των επενδυτών, καθώς και τη διευκόλυνση των διακρατικών δραστηριοτήτων των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων,
• τη διάχυση των αρχών και μεθόδων αυτορρύθμισης και
• την ευαισθητοποίηση του συνόλου των εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας.
Βασική επιδίωξη του Συνεδρίου είναι η διασαφήνιση των αρχών και της λειτουργίας της Εταιρικής Διακυβέρνησης, προκειμένου οι συμμετέχοντες να διαμορφώσουν ολοκληρωμένη αντίληψη για το «Πώς;» η Εταιρική Διακυβέρνηση συμβάλλει στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Χορηγοί και υποστηρικτές του Συνεδρίου είναι οι εταιρείες ΔΕΗ, Attica Bank, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΤΕ, TEMES, SODALI, Nestor Advisors, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελληνικά Πετρέλαια, Siemens, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, ORAMA Events.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v