Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γλύτωσε με τη «συγγνώμη» ο Γιακουμάτος, για την «κολλητική» ομοφυλοφιλία

Φουρτούνα και οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσαν στη Νέα Δημοκρατία οι δηλώσεις του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου ότι η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική ασθένεια.

  • Real.gr
Γλύτωσε με τη «συγγνώμη» ο Γιακουμάτος, για την «κολλητική» ομοφυλοφιλία
Φουρτούνα και οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσαν στη Νέα Δημοκρατία οι δηλώσεις του βουλευτή Γεράσιμο Γιακουμάτου ότι η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική ασθένειά.

Ο Βουλευτης της ΝΔ είχε δώσει συνέντευξη στην Σάσα Σταμάτη η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην εφημερίδα Παραπολιτικά χωρίς όμως να υπάρχει η επίμαχη δήλωση.

Χθες το μεσημέρι το site Παραπολιτικά ανέβασε το βίντεο της συγκεκριμένης συνέντευξης με την δήλωση που προκάλεσε τον σάλο.

Σε λίγη ώρα δεκάδες site στο διαδίκτυο έκανα αναπαραγωγή της με τίτλο η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική ασθένεια.
Στη Νέα Δημοκρατία σήμανε συναγερμός, ενώ την δήλωση Γιακουμάτου καταδίκασε ο ΣυΡιζΑ το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το Ποτάμι και δεκάδες χρήστες των social media.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητος σε θέματα προσωπικών και κοινωνικών δικαιωμάτων εξοργίστηκε και κάλεσε τον κύριο Γιακουμάτο να ζητήσει δημοσίως συγνώμη.

Δεν έμεινε όμως εκεί, ήταν τέτοια η ενόχληση του που αυτή την εντολή τη δημοσιοποίησε και με προσωπική του δήλωσή στο Twitter:

«Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση», έγραψε στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης.

Ελάχιστα λεπτά μετά την ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Γιακουμάτος με δήλωσή του ζήτησε δημοσίως συγγνώμη και έκανε λόγο για σπέκουλα και διαστρέβλωση από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και sites.

«Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Δηλώνω ρητά ότι σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα.

Είμαι 40 χρόνια ειδικό παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια. Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης. Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη».

Η ενόχληση του κύριου Μητσοτάκη ήταν τόσο μεγάλη που δεν αρκέστηκε στην δίκη του προσωπική αποδοκιμασία αλλά έδωσε εντολή και στον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος να αποδοκιμάσει την δήλωση Γιακουμάτου.

Έτσι, λοιπόν, και ο κ. Κικίλιας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι η Νέα Δημοκρατία σέβεται τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου».

Οι δύο αυτές αποδοκιμασίες και η δημόσια συγγνώμη του Γεράσιμου Γιακουμάτου έσβησαν τελικά τη φωτιά που άναψε μετά το μεσημέρι στη Νέα Δημοκρατία με τη δήλωση του βουλευτή, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ακαριαία αντίδραση του ήταν ένα ηχηρό μήνυμα τόσο στο εσωτερικό του κόμματός όσο και στην κοινή γνώμη ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος που πολύ ξεκάθαρα τάχθηκε στη βουλή υπέρ του συμφώνου συμβίωσης και το υπερψήφισε, δεν πρόκειται να ανέχεται ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια και συμπεριφορές από οπουδήποτε κι αν προέρχονται και όποτε κάτι τέτοιο εκδηλώνεται θα καταδικάζεται με το πιο έντονο τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v