Θεοδωράκης: Ο νέος φορέας πρέπει να εκφράζει τις δυνάμεις που πιστεύουν σε σύγχρονες λύσεις

«Εάν επιτευχθεί το νέο κόμμα, με το νέο όνομα που θα σηματοδοτεί και το καινούργιο, πιστεύω ότι αυτό θα μεγαλώσει και θα προσελκύσει στην πορεία και άλλο κόσμο» ανέφερε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Θεοδωράκης: Ο νέος φορέας πρέπει να εκφράζει τις δυνάμεις που πιστεύουν σε σύγχρονες λύσεις
  • Real.gr
Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο προοδευτικό κίνημα, εντελώς καινούριο, που θα μπορέσει να προσελκύσει και ψηφοφόρους που κινούνται στις παρυφές του κέντρου, και δεν ανήκουν στα παραδοσιακά παλιά κόμματα τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Βασίλη Κουφόπουλο.

«Εάν επιτευχθεί το νέο κόμμα, με το νέο όνομα που θα σηματοδοτεί και το καινούργιο, πιστεύω ότι αυτό θα μεγαλώσει και θα προσελκύσει στην πορεία και άλλο κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Ως προς το στίγμα του νέου φορέα, ο ίδιος τόνισε ότι κάνει λόγο «για Προοδευτικό Κέντρο, για μια συμμαχία που θα περιλαμβάνει φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστερούς, οικολόγους και όλο αυτόν τον κόσμο που είναι σήμερα στο προοδευτικό κέντρο».

Όπως είπε «αυτό που προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να κάνουμε είναι κάτι σαν αυτό που έκανε και ο Μακρόν στην Γαλλία, δηλαδή να πάρουμε όλες αυτές τις δυνάμεις που δεν πιστεύουν στις παραδοσιακές λύσεις της αριστεράς και της δεξιάς αλλά πιστεύουν στις σύγχρονες λύσεις».

Εξέφρασε, πάντως, την πεπoίθησή του ότι με ένα τέτοιο σχήμα «μπορούμε να πετύχουμε ένα ποσοστό της τάξεως του 15% και μάλιστα, επεσήμανε, σήμερα βγήκε μία δημοσκόπηση της METRON Analysis που δείχνει ότι αυτή η υπόθεση ενδιαφέρει περίπου το 10% της ελληνικής κοινωνίας αυτή την στιγμή».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη δημιουργία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του κινήματος σηνείωσε ως προς τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το χρονοδιάγραμμα των εκλογών στην Κεντροαριστερά ότι ήταν αναμενόμενο να υπάρχουν κάποιες μικρές αναταράξεις, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «τα μικρά αυτά προβλήματα όχι μόνο θα ξεπεραστούν, αλλά θα μας οδηγήσουν και σε μια σωστή κατεύθυνση».

Και το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας επεσήμανε ότι θα βρεθεί λύση. «Οι επαΐοντες και οι τεχνικοί έχουν τις λύσεις και δεν μένει παρά να πάρουμε εμείς την πολιτική απόφαση. Δεν νομίζω ότι θα τολμήσει κάποιος πολιτικός αρχηγός, αν οι τεχνικοί διαβεβαιώσουν ότι μπορεί να γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία να επιμείνει και να πει ότι δεν θα γίνει. Πιστεύω ότι όποιος κάνει κάτι τέτοιο θα απομονωθεί από την κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσον θα μπορούσε ο νέος φορέας να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος είπε:
«Αν βάλεις στο νερό δύο σταγόνες από ένα δηλητηριώδες υγρό, μπορεί όλο το νερό να δηλητηριαστεί . Το με ποιους κάνει κάποιος κυβερνητική "παρέα" είναι καθοριστικό για το μείγμα της πολιτικής του και το μείγμα της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι προς όφελος της χώρας. Είναι καταστροφικό».

Αναφερόμενος στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος του νέου φορέα σημείωσε ότι «είναι κάτι ευρύτερο. Είναι ουσιαστικά μια ιδέα και κατά διαστήματα πολλοί έχουν προσπαθήσει να το "εκφράσουν", από τον κ. Τσίπρα - τα τελευταία χρόνια - και βέβαια όλους τους προηγούμενους αρχηγούς του. Σημασία έχει τα πράγματα να εξελίσσονται και γι’ αυτό πρέπει να κρατήσουμε από το παρελθόν όποιες σπίθες και φλόγες υπάρχουν και να πετάξουμε όποιες στάχτες υπάρχουν γιατί μια κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει κοιτώντας το παρελθόν, προχωράμε μόνο κοιτώντας προς το μέλλον».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πρότασή του για τα οικονομικά του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε πλούσιους πολιτικούς και φτωχά κόμματα».

Όπως είπε ο ίδιος, «τα νέα κόμματα δεν μπορούν να έχουν χρέη και αν έχουν χρέη πρέπει να τα εγγυάται ο Πρόεδρος τους, άρα αν θέλεις να πάρει δάνειο το κόμμα σου πρέπει να το εγγυάσαι εσύ προσωπικά και έτσι κανείς δεν θα πάρει δάνειο ποτέ». Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει κανείς τις 900.000 για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας γιατί δεν τα έχει και γιατί προφανώς δεν μπορούμε να βάλουμε τους πολίτες να πληρώσουν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v