Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένος κατά €3 εκατ. ο προϋπολογισμός του Υπ. Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στις συνθήκες κράτησης και τις δομές επανένταξης των κρατουμένων.

Αυξημένος κατά €3 εκατ. ο προϋπολογισμός του Υπ. Δικαιοσύνης

Αυξημένος κατά 3 εκατομμύρια ευρώ θα είναι φέτος ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κονδύλι το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση των συνθηκών κράτησης.

Κατά την τοποθέτησή του στο πλαίσιο του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: Διοίκηση Καταστημάτων Κράτησης, που διοργανώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης", ο υπουργός Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στις συνθήκες κράτησης και τις δομές επανένταξης των κρατουμένων. «Μας γεμίζει αυτοπεποίθηση το γεγονός ότι εξειδικευμένα στελέχη μάς παρέχουν την τεχνογνωσία ώστε να απαλλαγούμε από παθογένειες», τόνισε ο κ. Κοντονής.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης, υπογράμμισε ότι «το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παράσχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα κενά που υπάρχουν και να επιτύχουμε μια ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v