Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευχαριστούν τους Έλληνες οι οκτώ Τούρκοι

Επιμένει η Τουρκία για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών στην Ελλάδα. Το Συμβούλιο Εφετών απόφασισε να εκδωθούν στην Τουρκία των τριών από τους οκτώ. Ευχαριστίες από τους αξιωματικούς προς την Ελλάδα.

Ευχαριστούν τους Έλληνες οι οκτώ Τούρκοι

Νέο προκλητικό μήνυμα από την Τουρκία για την υπόθεση των οκτώ στρατιωτικών. Μετά τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απαίτησε χθες την άμεση έκδοση των οκτώ στρατιωτικών, τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν.

Ο Καλίν αποκάλυψε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρακολούθησε προσωπικά τη διαδικασία. Υποστήριξε ότι η νομική διαδικασία συνεχίζεται, ενώ υπογράμμισε ότι «η προσδοκία μας είναι να εκδοθούν αυτά τα άτομα το συντομότερο, αυτοί οι άνθρωποι ενεπλάκησαν σε μια απόπειρα πραξικοπήματος και αποτελεί αναγκαιότητα η έκδοσή τους τόσο για την απόδοση του δικαίου όσο και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Καταλήγοντας, ο Καλίν επισήμανε ότι «ελπίζουμε οι ελληνικές αρχές να κάνουν τα αναγκαία βήματα».

Ευχαριστίες από τους οκτώ στρατιωτικούς

Εν τω μεταξύ ευχαριστίες στους Έλληνες για τη συμπαράστασή τους απεύθυναν με δήλωσή τους οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί που εκζητούνται από την Τουρκία. Οι ίδιοι δηλώνουν ικανοποιημένοι με την σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών το οποίο απέρριψε αίτημα έκδοσης για δύο εξ αυτών. 

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με τη σημερινή απόφαση, η οποία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες. Μη λησμονούμε ότι βρισκόμαστε στον τόπο που γέννησε την έννοια του ασύλου, όπως σωστά είπε και ο εισαγγελέας σήμερα.

Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα επικρατήσει η Δικαιοσύνη. Εμείς και οι οικογένειες μας ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες πολίτες για τη συμπάθεια και συμπαράστασή τους».

Σημειώνεται ότι σήμερα το συμβούλιο εφετών αποφάσισε τη μη έκδοση των δυο τελευταίων από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης το συμβούλιο εφετών με τρεις διαφορετικές αποφάσεις έχει διατάξει την έκδοση τριών αξιωματικών στη Τουρκία και την παραμονή πέντε στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v