Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα 48ωρη από την ΠΝΟ

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς των ναυτικών ούτε το 2016, ούτε το 2017, ούτε το 2018, όπως ανέφερε και στη βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, διαμηνύει ο Π. Κουρουμπλής.

Νέα 48ωρη από την ΠΝΟ

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις προς τους ναυτεργάτες ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στη φορολογία τους η ΠΝΟ αποφάσισε σήμερα νέα 48ωρη απεργία και έτσι τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής στις 6.00.

Το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής ξεκαθάρισε ότι «ο προϋπολογισμός του 2017 και ο προϋπολογισμός του 2018 θα κλείσουν χωρίς καμία φορολογική αύξηση των ναυτικών».

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, έδωσε έκτακτη συνέντευξη τύπου, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς των ναυτικών ούτε το 2016, ούτε το 2017, ούτε το 2018, όπως ανέφερε και στη βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος,

"Δεν υπάρχει λόγος για συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ και αυτή βασίζεται σε φανταστικά αιτήματα", είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι το θέμα των εισφορών των ναυτικών δεν προτάθηκε ποτέ από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά υπήρχε στη λίστα από την πλευρά των θεσμών, και προσέθεσε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό.

Νωρίτερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε αποφασίσει τη συνέχιση της απεργιακής της κινητοποίησης, με νέα 48ωρη απεργία που ξεκινά την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 06.00 και λήγει την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου το πρωί στις 06.00.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, διαβεβαίωνε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών, ενώ «για τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της ναυτοσύνης, το υπουργείο δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλογο, καλώντας τον κάθε φορά αρμόδιο υπουργό και την ΠΝΟ σε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v