Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Μητσοτάκης: Μείωση φόρων ακόμα και χωρίς έγκριση των δανειστών

Οι δανειστές θα δεχτούν μείωση φόρων αν παρουσιαστούν κοστολογημένες περικοπές, τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ. Εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει στις δεσμεύσεις του.

Μητσοτάκης: Μείωση φόρων ακόμα και χωρίς έγκριση των δανειστών

Θα απολυθούν όσοι προσλαμβάνονται ή νομιμοποιούνται παράνομα, ξεκαθάρισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στον Alpha. Όπως είπε ακόμα και σήμερα γίνονται προσλήψεις ανθρώπων που δεν χρειάζονται στο Δημόσιο καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει κομματικό κράτος.

Εφόσον μια κυβέρνηση προτάξει ένα πειστικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και πείσει τους πιστωτές ότι θέλει να το εφαρμόσει γιατί είναι καλό για την κοινωνία, πιστεύω η ΕΕ θα δείξει μεγαλύτερη κατανόηση.
Αν έχουμε λίγο μικρότερα πλεονάσματα θα μπορέσουμε να μειώσουμε τους φόρους και να στηρίξουμε την ανάπτυξη, εκτίμησε.

Όπως είπε στόχος είναι να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ 30% γιατί τόσο μπορεί να υποσχεθεί με βάση τα πραγματικά στοιχεία.

Εκτίμησε ότι οι δανειστές δεν θα πουν «όχι» αν είναι κοστολογημένα τα σχέδια μείωσης φόρου. Θα το κάνουμε γιατί πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις.

Τόνισε όμως αποφασισμένος να πάει και σε μονομερείς ενέργειες «ελεγχόμενα», θυμίζοντας ότι αυτό είχε κάνει και η κυβέρνηση Σαμαρά στο θέμα ΦΠΑ στην εστίαση καθώς υπήρχαν διαφωνίες από τους δανειστές.

Δεν γίνεται 80% του εισοδήματος ενός ελεύθερου επαγγελματία να καταλήγει στο κράτος. Θα μειώσουμε φόρους ακόμη και χωρίς έγκριση δανειστών, σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας απαξίωσε την έννοια της πολιτικής ανανέωσης, τόνισε. Η κυβέρνηση μας θα έχει εξωκοινοβουλευτικούς και πολλά ικανά στελέχη από την αγορά.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus