Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών στους δήμους προανήγγειλε ο Σκουρλέτης

Εντός του Ιανουαρίου εκτιμάται πως θα κατατεθεί στη Βουλή, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, και θα περιλαμβάνει δυνατότητα αποπληρωμής με περισσότερες από 12 δόσεις.

Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών στους δήμους προανήγγειλε ο Σκουρλέτης

Βελτιωμένη διάταξη για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών πολιτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις εντός του Ιανουαρίου, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, δεδομένου ότι οι οφειλές αυξάνονται καθημερινά και η πραγματικότητα αποδεικνύει πως η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ούτε εξυπηρετεί ούτε αποδίδει.

Σύμφωνα με το skai.gr, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, ο υπουργός, υποστήριξε πως η εν λόγω διάταξη θα περιλαμβάνει αφενός μεν την αποπληρωμή των βεβαιωμένων ποσών σε περισσότερες δόσεις, αφετέρου δε, μέριμνα για τις προσαυξήσεις για παράδειγμα των επιτοκίων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προτίθεται να επαναφέρει τη ρύθμιση των 100 δόσεων που ίσχυσε για ένα διάστημα την Άνοιξη του 2015 και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή πιθανότατα εντός του Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v