Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση παίζει θέατρο με την αξιολόγηση

Η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και υπέγραψε σκληρά μέτρα. Θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους. Δεν δεχόμαστε να φορτωθούν οι τράπεζες δάνεια των ΜΜΕ. Καταγγέλλει όργιο μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο.

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση παίζει θέατρο με την αξιολόγηση

Για θράσος και ψεύδος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του, στη συζήτηση στη Βουλή. «Βάλατε την υπογραφή σας να πάει η δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για 100 χρόνια και υπογράψατε τρίτο πρόγραμμα, έχοντας οδηγήσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Οι καθυστερήσεις μάς οδήγησαν στον αυτόματο κόφτη που θέλετε να επεκτείνετε και μετά το 2018, για να δεσμεύσετε τη χώρα σε διαρκή λιτότητα», τόνισε.

«Θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε μονομερείς ενέργειες συντονισμένα. Μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση και το μέτρο νομιμοποιήθηκε, γιατί αποδείξαμε ότι είχαμε δίκιο.
Εσείς κάνατε μονομερή ενέργεια και μετά από πέντε ημέρες στείλατε επιστολή μετάνοιας», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση έχει στείλει επιστολή στο ΔΝΤ, με την οποία να ακυρώνει το αίτημα για συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αναρωτήθηκε τι άλλαξε και υπάρχουν τέτοιες καθυστερήσεις. Εκτίμησε ότι παίζεται ένα θέατρο, για να διαφυλάξει η κυβέρνηση κάποιο πολιτικό κεφάλαιο.

Επανήλθε στο θέμα του ΔΟΛ και κατήγγειλε ότι υπήρξαν συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με εκδότες. Αναρωτήθηκε τι ακριβώς εκπροσωπεί ο Β. Μουλόπουλος. Ρώτησε αν υπήρξε συνάντηση Παππά-Ψυχάρη και Μουλόπουλου την προηγούμενη εβδομάδα.

Ζήτησε διευκρινίσεις για το τι εννοεί ο πρωθυπουργός όταν μιλά για διακομματική συνεννόηση στο θέμα των ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα συναινέσει στο να φορτωθούν δάνεια οι τράπεζες.

Τέλος, έκανε λόγο για όργιο μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο, για το οποίο «θα ζητηθούν ευθύνες», όπως είπε. Σημείωσε δε πως ο λαός θα απολύσει τον Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v