Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 26 Ιανουαρίου η απόφαση για έκδοση των οκτώ αξιωματικών στην Τουρκία

Η απόφαση επρόκειτο να εκδοθεί σήμερα, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η διάσκεψη συνεχίζεται. Μάλιστα, ως προς τους τέσσερις πρώτους αξιωματικούς, η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω ασθένειας της αρεοπαγίτου Διονυσίας Μπιτζούνη.

Στις 26 Ιανουαρίου η απόφαση για έκδοση των οκτώ αξιωματικών στην Τουρκία

Την προσεχή Πέμπτη, λόγω συνεχιζόμενης διάσκεψης του δικαστηρίου, θα εκδοθεί τελικώς από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η απόφαση για την έκδοση ή μη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Η απόφαση επρόκειτο να εκδοθεί σήμερα, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η διάσκεψη συνεχίζεται. Μάλιστα, ως προς τους τέσσερις πρώτους αξιωματικούς, η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω ασθένειας της αρεοπαγίτου Διονυσίας Μπιτζούνη.

Υπενθυμίζεται ότι για τους οκτώ Τούρκους έχουν εκδοθεί αντίθετες αποφάσεις από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας από τρεις διαφορετικές δικαστικές συνθέσεις. Κατά συνέπεια και στον Άρειο Πάγο, οι αναιρέσεις συζητήθηκαν σε τρία διαφορετικά ποινικά τμήματα, με διαφορετικές και πάλι συνθέσεις.

Ενώπιον του Αρείου Πάγου, οι τρεις αντεισαγγελείς των τριών συνθέσεων του Ποινικού Τμήματος, Βασιλική Θεοδώρου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Νίκος Παντελής, τάχθηκαν κατά της έκδοσης των οκτώ.

Συγκεκριμένα, οι τρεις αντεισαγγελείς είπαν ότι κινδυνεύει η ζωή των οκτώ σε περίπτωση που επιστρέψουν στην πατρίδα τους, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επαναφερθεί η θανατική ποινή στην Τουρκία, ενώ υποστήριξαν ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v