Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Η ΝΔ υιοθετεί την ατζέντα του φόβου

Κάποιος επικοινωνιολόγος συνέστησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να υιοθετήσει την ατζέντα του «φόβου», όπως και ο Αντώνης Σαμαράς, απάντησε ο Αλ. Τσίπρας. Να πάρει θέση για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Τσίπρας: Η ΝΔ υιοθετεί την ατζέντα του φόβου

Όταν όλη η κοινωνία ασχολείται με το πραγματικό επίκαιρο ζήτημα, τη διαπραγμάτευση, και το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει απαντήσεις γιατί πήγε να δει τον Σόιμπλε, «επινοείτε» ένα άλλο
«επίκαιρο» ζήτημα, απάντησε στον αρχηγό της ΝΔ ο πρωθυπουργός.

«Τι πήγατε να κάνετε στη Γερμανία, τι συζητήσατε πίσω από τις κλειστές πόρτες με τον Σόιμπλε, τόσο μυστικά και απόρρητα που δεν υπάρχει ούτε φωτογραφία;». Συμφωνείτε με την απαίτηση του ΔΝΤ για μέτρα 4,5 δισ. μετά το πρόγραμμα; Δέχεστε τα στοιχεία της Κομισιόν για την υπεραπόδοση της οικονομίας; ρώτησε. Επιμένετε ότι για την καθυστέρηση φταίει η κυβέρνηση;

Η εγκληματικότητα

Θύμισε ότι έχει περάσει ένας χρόνος μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ και η πρώτη επίκαιρη ερώτηση αφορά ένα θέμα που δεν είναι επίκαιρο.

Κάποιος επικοινωνιολόγος τού συνέστησε να υιοθετήσει την ατζέντα του «φόβου», όπως και ο Αντώνης Σαμαράς, υποστήριξε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι αυτές είναι πρακτικές της «άκρας δεξιάς».

Υποστήριξε ότι τα στοιχεία δεν δείχνουν αύξηση της εγκληματικότητας. «Λέτε ψέματα, κύριε Μητσοτάκη, και τα στοιχεία σάς διαψεύδουν. Εγκληματικότητα υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει έξαρση».

Ακούγοντας τη ΝΔ νομίζει κανείς ότι μέχρι το 2015 τα Εξάρχεια ήταν «παράδεισος». Εχετε έρθει για επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Θέλετε να πείσετε ότι για όποια βιτρίνα σπάει, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, παρότι η «σπασμένη βιτρίνα» πλήττει πρωτίστως την αριστερά.

Δεν είχατε να πείτε κάτι για το γεγονός ότι συνεχώς γίνονται επιθέσεις στο σπίτι του Φλαμπουράρη; είπε.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση θέλει μια αστυνομία επαγγελματική και αποτελεσματική.

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν έχει κάνει τίποτα για θέματα όπως η βία στα γήπεδα, γιατί ενδιαφέρεται μόνο να επιτεθεί στην κυβέρνηση. Εμάς μας ενοχλεί κάθε είδους χουλιγκανισμός, ανεξάρτητα αν έχει οπαδική ή ιδεολογική αφετηρία.

Στην τρομοκρατία έχουμε αποτελέσματα: τη διετία 2015-2016 έγιναν οκτώ συλλήψεις σε πέντε υποθέσεις.
Στα Εξάρχεια παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι δεν υπάρχει αύξηση στις επιθέσεις και τις καταστροφές οχημάτων. Απαρίθμησε σειρά εφόδων της αστυνομίας στην περιοχή για ναρκωτικά.

Όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσβάλλει αστυνομικούς που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, για πολιτικές σκοπιμότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v