Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας σε ΝΔ: Καταθέστε πρόταση μομφής

Σκληρή επίθεση στη ΝΔ και τη στάση της στην αξιολόγηση από τον πρωθυπουργό. «Η επένδυση στο Ελληνικό πρέπει να προχωρήσει γρήγορα», ξεκαθάρισε. Πώς απάντησε για τη συνάντηση στο Παρίσι με τη Rothschild.

Τσίπρας σε ΝΔ: Καταθέστε πρόταση μομφής

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει «θλιβερή» την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πήγε στο Βερολίνο να ζητήσει να πιεστεί η Αθήνα, με την ελπίδα να οδηγηθεί η κυβέρνηση σε πτώση και μάλιστα κάλεσε τη ΝΔ, αν έχει την εντιμότητα, να καταθέσει πρόταση μομφής.

«Δεν θα μιλούσα τόσο σκληρά περί αθλιότητας αν δεν άκουγα χθες τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, λίγο μετά από αυτή τη συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε που είπατε είναι απόρρητη δεν κάνουμε διαρροές τι ειπώθηκε, να δηλώνει ευθαρσώς ότι αν δεν κλείσει στις 20 του μήνα θα καταθέσουμε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση.

Σας προκαλώ λοιπόν αν αυτός είναι ο στόχος σας, αν ο στόχος σας ήταν να τους πείτε “βαστάτε να μην κλείσει κι εμείς θα τους ρίξουμε” είστε γελασμένος. Καταθέστε λοιπόν πρόταση μομφής. Πρόταση μομφής τώρα. Αν έχετε την εντιμότητα καταθέστε πρόταση μομφής. Θα διαπιστώσετε για άλλη μια φορά πόσο αρραγής είμαστε, πόσο ενωμένοι είμαστε και πόσο αποφασισμένοι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η ΝΔ είχε υπογράψει πλεονάσματα 4,5% του ΑΕΠ, απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όπως είπε, ψάχνει να βρει στοιχεία ότι η ελληνική οικονομία δεν πάει καλά ακόμα και σήμερα. «Λέγατε ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης και τελικά έχουμε τεράστια υπέρβαση στόχου το 2016».

Χαρακτήρισε άθλια τα υπονοούμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το γεγονός ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρακολούθησε τον αγώνα του ΠΑΟΚ στα επίσημα της Τούμπας μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας (Ιβάν Σαββίδη) και επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βερολίνο φόρεσε τη «φανέλα του ΔΝΤ».

Ο πρωθυπουργός πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της προώθησης της επένδυσης του Ελληνικού, μετά τη σχετική ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η επένδυση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα και ει δυνατόν το 2017 να ξεκινήσουν τα έργα. Προϋπόθεση να τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι», τόνισε με αφορμή και την επερώτηση των 18 βουλευτών.

Κατηγόρησε μάλιστα τη ΝΔ ότι απέτυχε σε κρίσιμες επενδύσεις, ακριβώς γιατί δεν τήρησε τη νομοθεσία. Θύμισε ότι η επένδυση του Αστέρα ξεκόλλησε γιατί η κυβέρνηση την έφερε στον δρόμο της νομιμότητας.

Αναφορικά με τη συνάντηση με τη Rothschild είπε ότι δεν ήταν μυστική. Αναρωτήθηκε ποιο είναι το ύποπτο καθώς υπάρχει απόφαση του ΟΔΗΗΧ να συνεργαστεί η Ελλάδα με τον οίκο για να βγει στις αγορές. Η σύμβαση που έγινε με τη Rothschild είναι δέκα φορές φθηνότερη από αυτή της προηγούμενης κυβέρνησης με τη Lazard.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v