Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Δίνουμε μάχη με το σύστημα διαπλοκής στην υγεία

«Επαναστατική» χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση στον χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ο πρωθυπουργός. Στον δρόμο προς την ανάκαμψη, πρώτος στόχος θα είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Τσίπρας: Δίνουμε μάχη με το σύστημα διαπλοκής στην υγεία

Δίνουμε μάχη όχι μόνο με τους έξω αλλά και με το σύστημα διαπλοκής στον χώρο της υγείας, δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Κέντρο Υγείας του Εύοσμου στη Θεσσαλονίκη. «Ηταν πολλά τα λεφτά που διασπαθίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια».

Χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση στο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ως «επαναστατική». Όπως είπε, η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην καθολική και ισότιμη κάλυψη του πληθυσμού.

Όπως τόνισε, από την απουσία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κάποιοι έβγαιναν ωφελημένοι. Θύμισε ότι στη Σαντορίνη έβαζαν εμπόδια στη λειτουργία του νοσοκομείου αυτοί που ήθελαν να πριμοδοτήσουν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Δώσαμε μάχες κόντρα σε βολεμένους, για να στηρίξουμε το σύστημα υγείας, είπε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας που δίνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία μια τίμια μάχη.

Επτά χρόνια πορευόμαστε σε δύσβατο δρόμο, χωρίς να βλέπουμε φως. Σήμερα, για πρώτη φορά, μπορούμε να δούμε ότι υπάρχει προοπτική, πρόσθεσε. Αλλάζοντας το κλίμα και παρά την προσπάθεια από τις Κασσάνδρες, ο κόσμος θα αρχίσει να βλέπει μικρά αλλά θετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητά του. Στον δρόμο προς την ανάκαμψη, πρώτος στόχος θα είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την Υγεία:

- Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Μέχρι το τέλος του 2017 θα βρίσκονται σε λειτουργία 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα.

- Η κάθε μία μονάδα θα καλύπτει το σύνολο των κατοίκων της περιοχής ευθύνης της και θα αναφέρεται σε περίπου 10.000 με 12.000 ανθρώπους το μέγιστο.

- Οι μονάδες αυτές θα στελεχωθούν με επιπλέον προσωπικό. Θα γίνουν 1.300 προσλήψεις οικογενειακών γιατρών και 1.700 επαγγελματιών υγείας.

- Μέχρι το τέλος του έτους στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν 25 Τοπικές Μονάδες Υγείας. Δέκα στον Εύοσμο και το Κορδελιό, επτά στην περιοχή της Τούμπας, πέντε στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη και τρία στην Τριανδρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v