Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγριο επεισόδιο μεταξύ Κασιδιάρη-Δένδια

Προπηλακισμός του βουλευτή της ΧΑ κατά του Νίκου Δένδια. Αποβλήθηκε από τη συνεδρίαση όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής. Τι δήλωσε ο Ηλ. Κασιδιάρης. Καταδικάζουν την επίθεση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.

Αγριο επεισόδιο μεταξύ Κασιδιάρη-Δένδια

Απεβλήθη από τη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μετά από άγριο επεισόδιο με τον βουλευτή της Ν.Δ. Νίκο Δένδια, κατά το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και χειροδικία. Αφορμή το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ πέρασε μπροστά από τον Η. Κασιδιάρη, την ώρα που μιλούσε ο τελευταίος.

Ο Μ. Μπαλαούρας που ασκεί τα καθήκοντα προέδρου στη Βουλή κάλεσε τη φρουρά και ζήτησε να υποβληθεί πρόταση μομφής κατά του Ηλία Κασιδιάρη αλλά και του συνόλου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Με απόφαση της Βουλής αποβλήθηκε το σύνολο των βουλευτών της ΧΑ από τις συνεδριάσεις για τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις Επιτροπές, ενώ ο Η. Κασιδιάρης παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας.

Στις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα της Βουλής ακούγονται φωνές, ενώ πλήθος βουλευτών, από όλες τις παρατάξεις, έσπευσαν στο σημείο.

Αμετανόητος ο Κασιδιάρης

Σε δήλωσή του μετά το επεισόδιο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρει ότι «απώθησε» και δεν «χαστούκισε ή γρονθοκόπησε» τον Νίκο Δένδια. Ειδικότερα, σημειώνει τα εξής:

«Ενώ τεκμηρίωνα την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου, ένας βουλευτής - από αυτούς που παρέδωσαν την χώρα στους ξένους τοκογλύφους - με διέκοψε παράνομα και με προκάλεσε με σκαιό τρόπο, με σκοπό να δημιουργήσει βίαιο επεισόδιο, για να μην ακούει ο Λαός ότι η βουλή παραδίδει την Εθνική μας Κυριαρχία.

Τον απώθησα, ως όφειλα, για να περιφρουρήσω το δικαίωμά μου να μιλάω ελεύθερα εντός κοινοβουλίου. Δεν τον χαστούκισα, ούτε τον γρονθοκόπησα, όπως ψευδώς αναφέρουν τα κομματόσκυλα και τα κανάλια της διαπλοκής.

Στη συνέχεια αποχώρησα από την αίθουσα εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την άθλια συμπαιγνία όλων των μνημονιακών κομμάτων από Σύριζα μέχρι ΝΔ, που καταλύουν κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και έχουν υποδουλώσει την χώρα στα δεσμά των ξένων τοκογλύφων».

ΝΔ:  Προκλητική και τραμπούκικη η επίθεση

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η προκλητική και τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Δένδια δείχνει ότι, για μια ακόμη φορά, η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτήν τη φορά, για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το πιο σκληρό και επώδυνο Μνημόνιο».

ΣΥΡΙΖΑ: Ευθεία επίθεση στη δημοπκρατία οι αθλιότητες της Χρυσής Αυγής

Οι πρωτοφανείς αθλιότητες της Χρυσής Αυγής εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Δένδια, συνιστούν ευθεία επίθεση στη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.  Και αυτό το επεισόδιο δείχνει πως η Χ.Α. δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια νεοναζιστική συμμορία που δεν διστάζει να αποκαλύψει το βάρβαρο πρόσωπο της και μέσα στο κοινοβούλιο, όπως και οπουδήποτε αλλού. Η ΧΑ πρέπει να βρει απέναντι της ένα δημοκρατικό μέτωπο που θα θέσει ιδεολογικό, κοινωνικό και πολιτικό φραγμό στη δράση της. Και σε αυτό πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ξεκάθαρες.

Οι σημερινές δηλώσεις του ακροδεξιού αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Γεωργιάδη περί δήθεν κρυφής συμμαχίας της ΧΑ με την κυβέρνηση, είναι τόσο γελοίες, όσο και επικίνδυνες, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v