Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ναι» στην έκδοση του σκοπιανού πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής από τον ΑΠ

"Ναι" στην έκδοση του Ντέργιαν Βούκοβιτς είχε πει και το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, την αναίρεση της οποίας είχε ζητήσει από τον Αρειο Πάγο ο εκζητούμενος.

«Ναι» στην έκδοση του σκοπιανού πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής από τον ΑΠ

Την έκδοση του πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Ομάδας των Σκοπίων Ντεργιάν Βούκοβιτς αποφάσισε ο Άρειος Πάγος, απορρίπτοντας την έφεση του 30χρονου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση του εισαγγελέα Παναγιώτη Καραγιάννη και «άναψε» το πράσινο φως για την επιστροφή του εκζητούμενου στα Σκόπια προκειμένου να δικαστεί για κατοχή βόμβας Μ93 και μαριχουάνας 805 γραμμαρίων.

"Ναι" στην έκδοση του είχε πει και το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, την αναίρεση της οποίας είχε ζητήσει από τον Αρειο Πάγο ο εκζητούμενος.

Ωστόσο, η έκδοσή του δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα καθώς, αφενός η απόφαση του Αρείου Πάγου θα πρέπει να υπογραφεί και από τον υπουργό Δικαιοσύνης, αφετέρου εκκρεμεί η έκδοση απόφασης στην αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου που έχει υποβάλει ο 30χρονος αστυνομικός.

Ο Βούκοβιτς επιμένει ότι δεν έχει σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες και μιλά για παγίδα που του έστησαν οι Σκοπιανοί προκειμένου να επιτύχουν την έκδοσή του.

«Τον μετατρέπουν σε εγκληματία για να επιστρέψει στα Σκόπια όπου θα τον εξοντώσουν φυσικά. Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα», δηλώνει η συνήγορός του Νατάσα Ζαραλίδου.

Κατά τη συζήτηση της έφεσης του στον Αρειο Πάγο, ο πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Ομάδας των Σκοπίων χαρακτήρισε τη δίωξη του πολιτική. «Μετά την πτώση του Γκρουέφσκι – είπε- σχεδόν ταυτόχρονα με συνέλαβαν, απολύθηκε από την αστυνομία ο αδελφός μου και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο πατέρας μου, επίσης αστυνομικός».

Οσο για τα ναρκωτικά που οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν ότι βρήκαν στην κατοχή του; Ο 30χρονος υποστηρίζει ότι του τα «φύτεψαν». «Δεν βρήκαν τίποτα κατά τη διάρκεια της σύλληψης μου αλλά αργότερα. Δραπέτευσα για να σωθώ καθώς μέσα στο κελί μου, μου επιτέθηκαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι και με τραυμάτισαν».

Ο Βούκοβιτς, ο οποίος είναι σερβικής καταγωγής, ήταν επικεφαλής της ειδικής κατασταλτικής – αντιτρομοκρατικής ομάδας των Σκοπίων που τον Μάιο του 2015 στην πόλη Κουμάνοβο συγκρούστηκε με αλβανόφωνο παρακλάδι του UCK. Η επιχείρηση αυτή τον έκανε να θεωρείται κάτι σαν ήρωας στη χώρα του, όμως μετά την πτώση του Γκρουέφσκι και την επικράτηση Αλβανόφωνων, τα πράγματα για εκείνον άλλαξαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v