Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουμουτσάκος για Κυπριακό: Αντιπαραγωγική η στάση των τουρκοκυπρίων

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε. κ. Έσπεν Μπαρθ Είντε, οφείλει να στηρίξει εκείνους που εργάζονται ειλικρινά για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, επισημαίνει ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ.

Κουμουτσάκος για Κυπριακό: Αντιπαραγωγική η στάση των τουρκοκυπρίων

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη επιβεβαιώνει δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά, με την επίμονα αντιπαραγωγική στάση της, είναι εκείνη που διαβρώνει διαρκώς το έδαφος των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Δεύτερον, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και ο ίδιος ο Πρόεδρός της είναι ο παράγοντας εκείνος που, με τη σταθερά εποικοδομητική του στάση, επιδιώκει την άρση του σημερινού αδιεξόδου και την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας.

Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, η διεθνής κοινότητα και συγκεκριμένα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε. κ. Έσπεν Μπαρθ Είντε, οφείλει να στηρίξει εκείνους που εργάζονται ειλικρινά για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού. Όχι εκείνους που τη δυναμιτίζουν, με στόχο να διαιωνίσουν την απαράδεκτη παράνομη κατοχή εδάφους ενός κράτους μέλους του Ο.Η.Ε. και της Ε.Ε.».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v