Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενιαίος λόγος των στελεχών, o στόχος της Νέας Δημοκρατίας

Οι… παραφωνίες και οι συστάσεις προς τα γαλάζια στελέχη. Ποιοι ψηφοφόροι μπαίνουν στο στόχαστρο της ΝΔ. Ανεβαίνουν οι τόνοι και για την ασφάλεια και την τρομοκρατία.

Ενιαίος λόγος των στελεχών, o στόχος της Νέας Δημοκρατίας

Ενοχλημένος από τις δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών της ΝΔ, προερχόμενα κυρίως από την Περιφέρεια και τα οποία παρεκκλίνουν -λιγότερο ή περισσότερο- της επίσημης κομματικής γραμμής, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είτε αγνοώντας συγκεκριμένες πτυχές των θέσεων της παράταξης είτε συνειδητά, εξυπηρετώντας μικροκομματικές και προσωπικές κάποιες φορές σκοπιμότητες, τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν εκφράζουν τη στάση της ΝΔ όπως την έχουν διατυπώσει ο πρόεδρός της και τα κορυφαία στελέχη, με αποτέλεσμα τη σύγχυση των πολιτών αλλά και τη γενικότερη αμφισβήτηση της αξιοπιστίας και σοβαρότητας του κόμματος. Το πρόβλημα δείχνει πιο έντονο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον κ. Μητσοτάκη να είναι ενήμερος των συγκεκριμένων… παραφωνιών και να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση.

«Στέκομαι ιδιαίτερα στα ζητήματα συμπεριφοράς. Να προσέχετε και τον δημόσιό σας λόγο όπως εκφράζεται και μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης… Επιμένω στη σεμνότητα και στους χαμηλούς τόνους. Δεν έχουμε κερδίσει ακόμα εκλογές. Το τονίζω αυτό. Δεν είμαστε ακόμα κυβέρνηση. Θα κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά μέχρι που να μετρηθεί και η τελευταία ψήφος, δεν τις έχουμε κερδίσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ το Σάββατο προς τους προέδρους των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ), σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη πλήρους οργανωτικής ετοιμότητας ανά πάσα στιγμή, γιατί «αργά ή γρήγορα θα γίνουν οι εκλογές».

Η εν λόγω πολυγλωσσία, σε σαφώς πάντως πιο περιορισμένη έκταση, έχει παρατηρηθεί και σε κεντρικό επίπεδο και εν προκειμένω σε πιο υψηλόβαθμα στελέχη συγκριτικά με αυτά της περιφέρειας, τα οποία προσεγγίζουν άμεσα στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να προβούν στις αναγκαίες «διορθώσεις» και τα θέματα να κλείνουν εν τη γενέσει τους.

«Παραδοσιακά στεγανά»

Την ίδια στιγμή, στο γαλάζιο επιτελείο αναζητούν τρόπους προσέγγισης των πολιτών που κατά τις τελευταίες εκλογές ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα εμφανίζονται αναποφάσιστοι. Όπως αποτυπώθηκε σε μια από τις τελευταίες δημοσιοποιημένες σφυγμομετρήσεις, από αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015, μόνο οι 45 περίπου στους 100 λένε ότι θα τον ξαναψηφίσουν. Οι 12 στρέφονται προς τη ΝΔ, ενώ 23 άλλοι δηλώνουν αναποφάσιστοι ή επιλέγουν το λευκό, το άκυρο ή την αποχή. Επίσης, από όσους δηλώνουν σήμερα αναποφάσιστοι, βάσει της ίδιας έρευνας, στις τελευταίες εκλογές οι 37 στους 100 είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να έχουμε ανοιχτές τις αγκαλιές μας και σε αυτούς οι οποίοι δεν μας ψήφισαν. Και σε αυτούς οι οποίοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι θα γυρίσουν πίσω στη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχουμε πρόβλημα με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε πρόβλημα με τον Τσίπρα, τον Καμμένο και την παρέα που μας κυβερνά σήμερα», υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που χαρακτηρίζει «μεγάλη πρόκληση» για τα στελέχη του να βγουν έξω από τα παραδοσιακά στεγανά της ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει τους τόνους κατά του Μεγάρου Μαξίμου και με αφορμή την υπόθεση Παπαδήμου και την ανάρτηση του ειδικού Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη. «Όσο η κυβέρνηση σιωπά ή αδρανεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας. Την καλούμε, πέρα από τις αυτονόητες δηλώσεις, να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, στέλεχος της οποίας επισημαίνει ότι η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία αποτελούν άμεσο κίνδυνο και για τη ίδια τη Δημοκρατία. Πρόσφατα άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμφισβήτησε τη βούληση και την ικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη «νέα γενιά» της εγχώριας τρομοκρατίας, προκαλώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v