Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβέρνηση: «Σε αυτή τη φάση» δεν βλέπει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

«Εθνικού χαρακτήρα» η μάχη για το χρέος διαμηνύει κορυφαία κυβερνητική πηγή αλλά δεν βλέπει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Απορρίπτουν το σενάριο κύκλοι της ΝΔ. Τι δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης.

Κυβέρνηση: «Σε αυτή τη φάση» δεν βλέπει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

«Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών» αναφέρει κυβερνητική πηγή, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να δρομολογηθεί σε άλλη χρονική στιγμή, αλλά μόνο εάν υπάρξουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης είχε πει (στον ρ/σ 24/7) ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφωνούσε σε Μέρκελ-Σόιμπλε προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης (για συμφωνία στο χρέος), «θα άνοιγε τον δρόμο σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για συνεννόηση».

Συνέστησε μάλιστα στον αρχηγό της ΝΔ «να ακούει περισσότερο τον Δένδια παρά τον Γεωργιάδη» και αναρωτήθηκε «αν δεν συνεννοηθούμε τώρα, πότε θα το κάνουμε;».

Απαντώντας σε ερώτηση του Euro2day.gr, η ίδια κορυφαία κυβερνητική πηγή είπε: «Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και σε αυτές που πριν από λίγο καιρό μιλούσαν για βιώσιμο χρέος, ότι η μάχη για την απομείωση του χρέους είναι εθνικού χαρακτήρα. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών».

Χωρίς να την αποκλείσει, εάν γίνουν τα αναγκαία βήματα.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κύκλοι της σχολιάζαν στο ΑΠΕ ότι: «Ο κ. Παπαδημούλης παριστάνει ότι δεν συνειδητοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει πλέον καμία πολιτική στο θέμα του χρέους. Προφανώς, δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό και ξεπερνά με τις δηλώσεις του κάθε όριο αυτογελοιοποίησης». Επ αυτών επίσης μέσω κύκλων δόθηκε απάντηση: «Είναι φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει στον δρόμο της μηδενιστικής αντιπολίτευσης».

Απαντώντας, με τη σειρά του, μετά και τον ΣΥΡΙΖΑ, στην επίθεση που δέχθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε, μέσω twitter:

«Η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να απορρίψει την πρότασή μου για ευρύτερη συννενόηση για το χρέος, δείχνει αμηχανία και εμμονή στην μηδενιστική αντιπολίτευση».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v