Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Θα εξετάσουμε την πρόταση της κυβέρνησης

Απέχει πολύ η ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση από όσα λέμε, αλλά θα την εξετάσουμε, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη. Τη Δευτέρα κατατίθεται η ρύθμιση για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Θα εξετάσουμε την πρόταση της κυβέρνησης

«Η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης απέχει, πάρα πολύ, από όσα λέμε ως Ομοσπονδία, έχουμε, όμως, την υποχρέωση να τη δούμε, να την εξειδικεύσουμε και να λάβουμε τις αποφάσεις μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ αναμένεται να συνεδριάσει την Κυριακή για να εξετάσει τη ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση για σύναψη νέων συμβάσεων με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα.

Εν συνεχεία, ο υπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, στον οποίο και παρέδωσε το σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπει τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους. Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να αναπροσαρμόσουν τα οργανογράμματά τους ώστε, με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους, να προκύψουν πρόσθετες οργανικές θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν κι' αυτές μέσω ΑΣΕΠ.

Ο υπουργός σημείωσε, ακόμα, ότι είπε στους συνδικαλιστές ότι θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης «να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Σχετικά με την ΚΕΔΕ, η ρύθμιση θα εξεταστεί από το νομικό τμήμα της, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που συγκαλείται την προσεχή Δευτέρα, στις 11:30 το πρωί.

Τις επιφυλάξεις του σε συγκεκριμένα «αδιευκρίνιστα» σημεία της ρύθμισης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος σημείωσε ότι «στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού είναι να μονιμοποιηθούν και να διατηρήσουν τις θέσεις τους οι συμβασιούχοι, ενώ για το καλό των πολιτών μας είναι ανάγκη να εξασφαλίσουμε καθαρές τις πόλεις μας».



 

ΝΔ: Η κυβέρνηση να σταματήσει να εμπαίζει τους συμβασιούχους

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι κυβερνητικοί αρχιτέκτονες του σημερινού χάους στην καθαριότητα συνεχίζουν να εμπαίζουν τους συμβασιούχους και την κοινωνία και να αγνοούν το Σύνταγμα και τη Δικαιοσύνη.

Αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τους εργαζόμενους και να βρουν μια ρεαλιστική λύση για τα δεδουλευμένα, υπόσχονται μονιμοποιήσεις με συγκαλυμμένο τρόπο.

Η ανικανότητα, ο πανικός και η αγάπη τους για την καρέκλα δεν τους αφήνει να βάλουν μυαλό.

Ήδη, οι ανανεώσεις συμβάσεων που ξεκίνησαν με το νόμο Κατρούγκαλου, το Μάιο του 2015, έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Πως, λοιπόν, η Κυβέρνηση θα τις ανανεώσει εκ νέου;

Η έκτακτη ανάγκη που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της Κυβέρνησης δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για ανανεώσεις και σωρηδόν μονιμοποιήσεις μέσω προσλήψεων.

Εξάλλου, ακόμα και αν σπαταληθούν όλες οι προσλήψεις που προβλέπει το Μνημόνιο για τα έτη 2017 - 2018 σε συμβασιούχους των Ο.Τ.Α., το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί, καθώς οι συμβασιούχοι είναι πολύ περισσότεροι.

Και σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, καθώς προτεραιότητα έχει η ικανοποίηση των αναγκών στην υγεία, στην παιδεία και σε άλλους κοινωνικούς τομείς.

Συνεπώς, ας μην κοροϊδεύουν άλλο και τους συμβασιούχους και το σύνολο της κοινής γνώμης. Κατάντησε μονότονο, κουραστικό και εξοργιστικό.

Η Κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη και δεν της φταίνε ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε οι Δήμαρχοι, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι ιδιώτες.

Οι μοναδικές αιτίες είναι η ανικανότητα, τα ψέματα και οι ιδεοληψίες της».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v