Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα στη Βουλή για το Noor 1 και «τον επιχειρηματία»

«Ο ορυμαγδός ξέσπασε όταν η οικονομική αστυνομία έκανε έλεγχο στα γραφεία του επιχειρηματία», τόνισε ο Σ. Κοντονής. «Εκανα το καθήκον μου», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος. Αδ.Γεωργιάδης: «Γιατί μιλήσατε 12 φορές και επί 21 λεπτά;».

Κόντρα στη Βουλή για το Noor 1 και «τον επιχειρηματία»

Στον πυρήνα της υπόθεσης «Noor 1» έφτασε η συζήτηση στη Βουλή, το απόγευμα της Δευτέρας, παρότι ο ερωτών βουλευτής και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι η τηλεφωνική επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη (για την υπόθεση αυτή) Γιαννουσάκη.

Τόσο ο κ.Καμμένος όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, όμως, μπήκαν «στην ουσία» από την πρώτη στιγμή – με τον κ.Κοντονή να στηρίζει απολύτως τον υπουργό Άμυνας για την επιλογή του να μιλήσει τηλεφωνικά με τον ισοβίτη, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μάλιστα προχώρησε ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι «ο ορυμαγδός ξέσπασε μερικές ημέρες μετά τον έλεγχο που έκανε η οικονομική αστυνομία στα γραφεία του επιχειρηματία τον οποίον στηρίζει η ΝΔ”.

Το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έλειψε από τη συζήτηση-κόντρα των δύο υπουργών με τον κ.Γεωργιάδη και τους άλλους δύο βουλευτές που κατέθεσαν επίσης ερώτηση στον κ.Κοντονή για “τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις του υπουργού Άμυνας”: τον Γιώργο Παπαθεοδώρου (Δημοκρατική Συμπαράταξη) και τον Γιάννη Λαγό (Χρυσή Αυγή).

«Εάν ήσασταν εσείς μπροστά σε έναν κρατούμενο ο οποίος έλεγε “κινδυνεύει η ζωή μου και θα πεθάνω όπως άλλοι επτά κρατούμενοι για την ίδια υπόθεση και “θέλω να αποκαλύψω επιπλέον στοιχεία” εσείς τί θα λέγατε; Θα του λέγατε, όχι , γιατί έχεις καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια;» ρώτησε ο κ. Κοντονής. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι όλοι θα ενθάρρυναν τον εν λόγω κρατούμενο να δώσει τα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές.

«Επομένως, ο υπουργός Άμυνας γιατί εγκαλείται; Για παρατυπίες; Για υπερβάλλοντα ζήλο; Πείτε ότι θέλετε. Το καθήκον του ως υπουργός και ως πολίτης το έκανε. Του ζήτησε να δώσει στην Δικαιοσύνη τα στοιχεία και προφανώς προσπάθησε να τον ενθαρρύνει για να πράξει αυτά τα οποία έπρεπε να πράξει» κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Τρεις τόνοι ηρωίνης με εμπλοκή Τούρκων ναρκέμπορων»

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε ευθύς εξαρχής ο κ.Καμμένος.

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη», είπε, και προχώρησε στην ουσία της υπόθεσης.

Οτι δηλαδή “η υπόθεση του Noor 1 αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας”.

Επίσης, ότι η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας, αφού στην υπόθεση εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών, συνεπώς είναι υπόθεση που αφορά την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη υποστήριξη από τη ΝΔ, ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, τον οποίο μάλιστα ο κ. Γιαννουσάκης έχει κατονομάσει.

Ο υπουργός Άμυνας απέδωσε τον λόγο αυτής της υποστήριξης στο γεγονός ότι “βοά η κοινωνία για τις σχέσεις Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη”.

Και συνέχισε: «Μπορείτε να διατηρείτε ότι σχέσεις θέλετε, ένα πράγμα δεν μπορείτε. Όταν αυτοί ελέγχονται για σοβαρά ποινικά αδικήματα να μπαίνετε μπροστά και να τους παρέχετε ασυλία. Εάν το νόμιμο δεν είναι πάντοτε ηθικό, το παράνομο είναι εντελώς ανήθικο και εγκληματικό κι αυτό σας αφορά και σας και τον κ. Βορίδη που ήταν δικηγόρος του κ. Μαρινάκη και της παρέας», τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Εάν μάλιστα αναλογιστείτε ότι ο δήθεν κυνηγημένος από εμάς Μαρινάκης έγινε επί των ημερών μας ιδιοκτήτης του ΔΟΛ αντιλαμβανόμαστε ποια ευθύνη έχει ο καθένας μας και πως φέρεται αυτή η κυβέρνηση» είπε ο υπουργός.

Και οι δύο υπουργοί διέψευσαν ότι το “κυνηγητό” στον κ.Μαρινάκη σχετίζεται με την αγορά του ΔΟΛ, λέγοντας ότι τον Ιανουάριο, που σημειώθηκαν οι επίμαχες πρωτοβουλίες, “ο ΔΟΛ δεν είχε βγει καν σε πλειστηριασμό”.

Αδωνις: «Για να μείνει ο Τσίπρας δέκα χρόνια στην εξουσία;»

Ο κ.Γεωργιάδης, αφού επέμεινε, με τη σειρά του, ότι η υπόθεση Noor 1 αφορά τη δικαιοσύνη, ρώτησε επιμόνως τον κ.Καμμένο «γιατί συνομίλησε 12 φορές και επί 21 λεπτά» με τον κρατούμενο.

Τον ρώτησε επίσης εάν επικοινώνησε με τον λιμενικό Χριστοφορίδη τον οποίο ο Γιαννουσάκης εγκαλεί (με ηχογραφημένα ντοκουμέντα) ότι τον απείλησε. Σημειώνοντας πως, όπως υποστηρίζει ο Γιαννουσάκης, ο Χριστοφορίδης του είπε: «με νοιάζει να ενοχοποιηθεί ο Μαρινάκης και μέσω αυτού ο Μητσοτάκης για να μείνει ο Τσίπρας δέκα χρόνια στην εξουσία».

Την απάντηση, είπε, θα την δώσει το άνοιγμα της τηλεφωνικής γραμμής, καθώς υπάρχει σχετικό αίτημα στη Δικαιοσύνη.

«Ανοίξτε όσα τηλέφωνα θέλετε. Εγώ μιλάω από το δικό μου κινητό και όχι από πακιστανικά τηλέφωνα. Αν ήθελα να κάνω οποιαδήποτε παρανομία, θα μιλούσα από άλλα τηλέφωνα. Από το δικό μου τηλέφωνο μίλησα και έκανα το καθήκον μου. Το καθήκον μου είναι όταν ένας κρατούμενος έρχεται και λέει φοβάμαι για τη ζωή μου, και θέλω να καταγγείλω τον παραπάνω, να μην προστατεύσω τον παραπάνω, αλλά να προστατεύσω τον μάρτυρα», είπε ο Πάνος Καμμένος. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v