Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τήρηση της δικονομικής τάξης στην υπόθεση Noor 1 ζήτησε η ΝΔ

Επίσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πραγματοποίησαν ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, Κώστας Καραγκούνης.

Τήρηση της δικονομικής τάξης στην υπόθεση Noor 1 ζήτησε η ΝΔ

Tην τήρηση της δικονομικής τάξης - εξαιτίας της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, Πάνου Καμμένου, σε υπόθεση που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη -ζήτησαν σήμερα σε επίσκεψη τους στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης.

Σε δήλωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έθεσε το ζήτημα της τήρησης της δικονομικής τάξης, της απαρέγκλιτης προσήλωσης, όπως είπε, κατά τους χειρισμούς της υπόθεσης στους κανόνες της ποινικής δικονομίας.

«Θεωρούμε ότι - όπως είναι γνωστό, άλλωστε - στην υπόθεση του Noor 1, εκτός από τους χειρισμούς στους οποίους προέβη πολιτικό πρόσωπο, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, χειρισμοί γίνονται και από λειτουργούς της Δικαιοσύνης, π.χ. ο ανακριτικός υπάλληλος ή το στέλεχος της Εισαγγελίας Πειραιά. Και, επομένως, είναι απαραίτητη η τήρηση της δικονομικής τάξης. Για μας, η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να την αντιμετωπίσει με την προσήκουσα σοβαρότητα», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Καραγκούνης,τέλος, χαρακτήρισε την παρουσία των στελεχών της ΝΔ στην Εισαγγελία ως «σημειολογική», σημειώνοντας πως είναι ένα ζήτημα βαθιά θεσμικό, βαθιά δημοκρατικό και επιβάλλεται η τήρηση των κανόνων και της δικονομικής τάξης καθώς, όπως είπε, δηλητηριάζει και την κοινωνία και τη Δημοκρατία, η Εκτελεστική Εξουσία, όταν παρεμβαίνει, με οποιονδήποτε τρόπο, στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v