Σε εξεταστική επιμένουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά και τις νέες δηλώσεις Βαρουφάκη

Είναι σαφές οτι η προετοιμασία για παράλληλο νόμισμα ήταν επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, λέει η ΝΔ. Εξεταστική επιτροπή για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων από την πρώτη ημέρα εισόδου στο ευρώ ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ο Τσίπρας έχει την πρώτη ευθύνη, δηλώνει το Ποτάμι.

Σε εξεταστική επιμένουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά και τις νέες δηλώσεις Βαρουφάκη

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι νέες σημερινές δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, για το σχέδιο παράλληλου νομίσματος.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Οι νέες σημερινές δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα να υπάρξει εξεταστική επιτροπή που θα φέρει στο φως όλη την αλήθεια.
 
Για όσα προετοίμαζε ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του.

Μόνο έτσι θα μάθουμε τι ακριβώς έκαναν, που το πληρώνουμε τόσο ακριβά για πολλά χρόνια.

Είναι πλέον σαφές ότι η προετοιμασία για παράλληλο νόμισμα και οι πολιτικές που μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξοδο από την ευρωζώνη ήταν επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της.

Και πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ευθύνες τους, στη συνείδηση των πολιτών, δεν παραγράφονται ποτέ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε: 

«Συνεχίζει το asset της κυβέρνησης Τσίπρα, ο κ Βαρουφάκης, με περίσσιο θράσος, τις αποκαλύψεις του, για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης το 2015, αλλά και για την προετοιμασία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για παράλληλο νόμισμα ΗΔΗ από το 2014. 

Τα σχέδια αυτά επιβεβαιώνονται και από άλλα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά την επίμαχη περίοδο, όπως και από μέλη του τότε υπουργικού συμβουλίου. Η σιωπή του κ. Τσίπρα και του Μαξίμου εκ των πραγμάτων προκαλεί απορίες. Η δε επίμονη άρνηση τους να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για να διερευνηθούν όλα τα γεγονότα και οι πτυχές αυτής της περιόδου, που κόστισε 100δις στη χώρα, δημιουργεί υποψίες προσπάθειας συγκάλυψης. 

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις ευθύνες της ΝΔ, για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή από το 2004 ως το 2009, όταν Εκτροχιάστηκε η δημοσιονομική πολιτική της χώρας.

Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για εξεταστική επιτροπή της Βουλής που θα εξετάζει τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων, από την πρώτη ημέρα εισόδου της χώρας στο ευρώ, θα δώσει απαντήσεις, που δικαιούται να μάθει ο ελληνικός λαός». 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, κ. Δημήτρης Τσιόρδας, δήλωσε: 

«Τότε έλεγαν ότι διαπραγματεύονται και κατήγγελλαν όσους αποκάλυπταν τα τυχοδιωκτικά σχέδια τους. Σήμερα τα φέρνουν οι ίδιοι στο φως κομμάτι-κομμάτι. Δεν πρόκειται για κάποιες σκέψεις του κ.Βαρουφάκη και της ομάδας του. Πρόκειται για σχέδια που είχαν την έγκριση του κ.Τσίπρα. Αυτός έχει την πρώτη ευθύνη. Επειδή ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει με δεκάδες δισεκατομμύρια το τζογάρισμα πάνω στις πλάτες του, πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για εκείνη τη σκοτεινή περίοδο.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus