Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Πολλές νέες προσλήψεις σε αχρείαστες δομές

Για μια «φαραωνική δομή» που είναι περιττή έκανε λόγο ο αρχηγός της ΝΔ, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο πρωτοβάθμιας υγείας. «H σημαία προσφερόταν ως επιβράβευση για την προσπάθεια ενός μαθητή», το σχόλιο για τους σημαιοφόρους.

Μητσοτάκης: Πολλές νέες προσλήψεις σε αχρείαστες δομές

Η χώρα χρειάζεται ένα σύγχρονο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Όπως είπε, «το νομοσχέδιο είναι πρόχειρο, ανεδαφικό και δεν αντιμετωπίζει τις ανάγκες της κοινωνίας». Μίλησε για ένα νομοσχέδιο που εκφράζει την εμμονή της κυβέρνησης να διχάζει την κοινωνία, φέροντας σε αντιπαράθεση δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Η αλόγιστη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών βαφτίζεται μεταρρύθμιση», κατήγγειλε. Εκανε λόγο για μια «φαραωνική δομή», που είναι περιττή, και για ενέργειες χωρίς αίσθηση δημοσιονομικής ευθύνης.

Προστίθενται βάρη που δεν μπορεί να σηκώσει η χώρα, για να δημιουργηθούν πελατειακές σχέσεις. «Πολλές νέες προσλήψεις σε αχρείαστες δομές» είναι η φράση που συνοψίζει το νομοσχέδιο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, κάτι που γίνεται στο εξωτερικό.

Οπως είπε, θα απαιτηθούν χιλιάδες προσλήψεις για να λειτουργήσει το σύστημα και θα απορροφηθούν έτσι κοινοτικοί πόροι για μισθούς. Όταν τελειώσουν οι κοινοτικοί πόροι, θα πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν το κόστος με επιπλέον φόρους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Π. Πολάκη, υποστηρίζοντας ότι «καταργεί τις αυστηρές ποινές που είχαμε θεσπίσει σε εκείνους που έκλεβαν το κράτος μέσω του ΕΟΠΥΥ».

Αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ, είπε ότι υπάρχουν μια σειρά ερωτήματα για το αν έγιναν απευθείας αναθέσεις.

Οι σημαιοφόροι

Δεν πάτε τη χώρα μόνο πίσω, την πάτε στο πουθενά. Εκεί που δεν υπάρχει διάθεση για πρόοδο. Δεν θα είναι σημαιοφόροι οι αριστούχοι. Ο σημαιοφόρος θα επιλέγεται με κλήρωση, θα είναι θέμα τύχης, σχολίασε αναφορικά με το γνωστό θέμα.

Σας ενοχλούν αυτοί που τα καταφέρνουν; Η σημαία προσφερόταν ως επιβράβευση για την προσπάθεια που έκανε ένας μαθητής, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε τι λένε γι’ αυτό οι ΑΝΕΛ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v