Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σκληρό ροκ» σε τέσσερις άξονες ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία

Ποια θέματα βρίσκονται στον κορυφή της γαλάζιας ατζέντας. Η καλοκαιρινή… εργασία των τομεαρχών και οι προθέσεις για την επόμενη αξιολόγηση. Σφοδρά πυρά για Στ. Παππά και αξιολόγηση στο δημόσιο.

«Σκληρό ροκ» σε τέσσερις άξονες ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία

Σε ανοικτή γραμμή με τους συνεργάτες του βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμα και εν μέσω της θερινής ραστώνης. Το διάστημα που ακολουθεί -εκτιμά- είναι κρίσιμο, οι εξελίξεις «τρέχουν» και το κόμμα θα πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση έτοιμο.

«Ανά πάσα στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ αρέσκεται να αιφνιδιάζει και δεν αποκλείω υπό συγκεκριμένες συνθήκες να προσφύγει σε εκλογές», φέρεται να έχει πει σε συνεργάτες του ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ήδη κάνει τον σχεδιασμό του για τις επόμενες κινήσεις του. 

Τέσσερα είναι τα ζητήματα που βρίσκονται στην κορυφή της γαλάζιας ατζέντας και με τα οποία θα ασχοληθεί το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη από την επόμενη εβδομάδα, όταν και έχει δοθεί το πρώτο ραντεβού μετά τις ολιγοήμερες διακοπές: Η ΔΕΘ, η συζήτηση στη Βουλή για την Εξεταστική Επιτροπή για τον Καμμένο, η προετοιμασία για το συνέδριο αρχών και θέσεων που θα γίνει στο τέλος Νοεμβρίου και η περαιτέρω επικοινωνία του λόγου, των επιχειρημάτων και των θέσεων του κόμματος στους πολίτες.   

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τους γαλάζιους τομεάρχες τις αμέσως επόμενες μέρες να του παραδώσουν σημειώματα, έκαστος για την θεματολογία που είναι αρμόδιος, τα οποία θα κινούνται σε δύο άξονες: Από τη μία η λεπτομερής καταγραφή των αρνητικών, των λαθών και των παραλείψεων της κυβέρνησης και από την άλλη, οι θετικές, ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις που πιθανόν να περιληφθούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και να εξαγγελθούν από τον πρόεδρο του κόμματος στην Θεσσαλονίκη. 

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι η δική του κυβέρνηση θα διαμορφωθεί από πρόσωπα που θα έχουν ήδη δώσει δείγμα γραφής εκ των προτέρων και προφανώς η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί και μια άτυπη αξιολόγηση των μελών της σκιώδους κυβέρνησής του, προκειμένου να αξιοποιηθούν αργότερα, εφόσον η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

Έμφαση ο κ. Μητσοτάκης δίνει στην καθημερινότητα του πολίτη και δη στην ασφάλεια, την υγεία, την παιδεία και τη δικαιοσύνη, δεδομένου ότι η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους εταίρους θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.   Πάντως, ήδη από τώρα, στο γαλάζιο στρατόπεδο θέλουν να ακυρώσουν ενδεχόμενη θετική έκβαση αυτής, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη, να τονίζει: «Η Ελλάδα δεν πρέπει απλά και μόνο, με το στανιό, να κάνει πέντε πράγματα, που επιβάλλονται από έξω. Πρέπει να δείξει ότι έχει το δικό της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, ότι κινείται στην πορεία της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου. Αυτό είναι το πρόβλημα με τη σημερινή κυβέρνηση, ανεξάρτητα πώς θα πάει η επόμενη αξιολόγηση, η οποία όλοι αναγνωρίζουν ότι, συγκριτικά με την προηγούμενη, είναι λιγότερο δύσκολη».

«Παίζουν θέατρο»

Ενόψει ΔΕΘ, στη ΝΔ προετοιμάζουν ένα δεκαήμερο πρόγραμμα περιοδειών και τοπικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή τομεαρχών, βουλευτών, μελών της Πολιτικής Επιτροπή και γραμματέων σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, το οποίο θα κορυφωθεί με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 17 Σεπτεμβρίου.
Πολλά, εξάλλου, ποντάρει ο πρόεδρος της ΝΔ και στην προσεχή κοινοβουλευτική μάχη σχετικά με την εξεταστική επιτροπή για τον Πάνο Καμμένο και την υπόθεση Noor1. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει σταματήσει το τελευταίο διάστημα να επιτίθεται στον υπουργό Άμυνας και με επίσημη ανακοίνωσή της του συνέστησε «να ασχοληθεί περισσότερο με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών». Παράλληλα, παρά τη διάσταση απόψεων Καμμένου – Βούτση εντός της εβδομάδας για την ορθοδοξία, όπως υποστηρίζουν στη ΝΔ, «οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις  καρέκλες τους». 

Ψηλά στην αντιπολιτευτική ρητορική της ΝΔ βρίσκονται -και θα συνεχίσουν να βρίσκονται- ο διορισμός του Στέλιου Παππά στον ΟΑΣΘ και η αξιολόγηση στο δημόσιο. Για τον κ. Παππά, κομματικές πηγές κάνουν λόγο για «σαφές δείγμα καθεστωτισμού και ψευδολογίας που χαρακτηρίζει τα έργα και το έργο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και δείγμα της αντίληψής τους για το κράτος λάφυρο στα χέρια του κόμματος».

Αναφορικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγγέλλει τους κυβερνητικούς εταίρους ότι «έσπειραν παντού ανέμους και θερίζουν θύελλες. Το ίδιο συμβαίνει τώρα και στη δημόσια διοίκηση, όπου η Κυβέρνηση, κάτω από το βάρος των μνημονιακών δεσμεύσεών της, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά προσέκρουσε στις ιδέες που η ίδια καλλιεργούσε και απέτυχε παταγωδώς».

Η ΝΔ, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, «δεσμεύεται να προωθήσει ως αυριανή Κυβέρνηση ένα πάγιο σύστημα αξιολόγησης στη βάση της πρότασης που είχε καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ιανουάριο του 2015, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι οι ισχυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ για απολύσεις αποτελούν θρασύτατη, αναίσχυντη και παντελώς αβάσιμη προπαγάνδα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v