Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκηνές από… τα προσεχώς η νέα κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ

«Η Πειραιώς σιώπησε για την αναβάθμιση της χώρας από την Fitch και ρωτά πού έκανε διακοπές ο πρωθυπουργός», το κυβερνητικό σχόλιο. Κόντρα... με μέλλον Βαρουφάκη-ΝΔ, εκκρεμεί το αίτημα Βενιζέλου να προσέλθει στη Βουλή ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

Σκηνές από… τα προσεχώς η νέα κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ

Σε σκηνές από ταινία προσεχώς παραπέμπει η οξύτατη αντιπαράθεση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή, αυτή τη φορά, το πότε και πού έκανε διακοπές ο πρωθυπουργός.

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση και οι εκπρόσωποί της δεν έκαναν κάποιο σχόλιο για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας (σε “B-“ από “CCC”) από τον οίκο Fitch με θετική προοπτική (outlook) (σ.σ. σήμερα Κυριακή ο τομεάρχης της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι η αναβάθμιση δεν βελτιώνει την κατάσταση της οικονομίας

Αντιθέτως, λένε, λίγες ώρες μετά την αναβάθμιση, η Πειραιώς, αξιοποιώντας σχετικό παραπολιτικό σχόλιο εφημερίδας, εξέδωσε ανακοίνωση που αφορούσε τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα και το πού βρισκόταν όταν ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Αττική.

«Ο κ. Τσίπρας έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να απαντήσει συγκεκριμένα:

Ποιος είναι ο τόπος των διακοπών του;

Πού βρισκόταν τις ημέρες που μαίνονταν οι φωτιές σε διάφορα σημεία της χώρας;

Πού βρέθηκε στις 15 Αυγούστου και γιατί εμφανίστηκε στην περιοχή της; Ανατολικής Αττικής μετά την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς;

Βάσει ποιων στοιχείων οι υπουργοί του μιλούσαν για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησής του, την ίδια στιγμή που εκείνος έκανε διακοπές;».

Σοβαρευτείτε λίγο…

Η απάντηση του Μαξίμου ήταν άμεση, ειρωνική και… αποκαλυπτική:

«Σήμερα λοιπόν, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, προφανώς κατ' εντολήν του συνεταίρου του, κ. Μητσοτάκη, αποκάλυψε κάτι τρομακτικό: Ότι ο πρωθυπουργός διέπραξε το αδιανόητο ατόπημα να βρίσκεται εκτός Αθηνών το Σαββατοκύριακο πριν το Δεκαπενταύγουστο.

Έφτασε, μάλιστα, στο έσχατο σημείο ανηθικότητας: επέστρεψε εσπευσμένα λόγω των πυρκαγιών! Θα προτείναμε στη ΝΔ να προσπαθήσει τουλάχιστον, να σοβαρευτεί λίγο. Αν πάλι αυτό είναι ανέφικτο, είμαστε στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη, να τον ενημερώσουμε επακριβώς για το τι ακριβώς έφαγε και τι ώρα κοιμήθηκε ο πρωθυπουργός στις ολιγοήμερες διακοπές του».

Στην κυβερνητική ανακοίνωση επισημαίνεται η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να επισκεφτεί τα καμένα («άφησε τις ξαπλώστρες των Χανίων για να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής») και η ακύρωση της επίσκεψης όταν αντιλήφθηκε ότι εντός του Κέντρου βρίσκονταν ήδη δύο υπουργοί. (σ.σ. οι Δ. Τζανακόπουλος και Ν. Τόσκας).

Βαρουφάκης κατά... ΝΔ

Την ένταση στην οδό Πειραιώς πυροδότησε και η νέα παρέμβαση του Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή τη φορά, ο πρώην ΥΠΟΙΚ έστρεψε τα βέλη του εναντίον της ΝΔ, σε μία δική του προσπάθεια να μην ταυτιστεί μαζί της (και να μην... υιοθετηθεί από στελέχη της στον «υπέρ πάντων αγώνα») προκαλώντας οργισμένη απάντηση από τη ΝΔ: «θα τα πούμε στην Εξεταστική».

Με… Βαρουφάκη άλλωστε (συν τοις άλλοις) θα ξεκινήσει η νέα κοινοβουλευτική σεζόν. Κι αυτό διότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει καταθέσει αίτημα να προσέλθει ο πρώην ΥΠΟΙΚ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με το επιχείρημα ότι τα όσα έχει πει εσχάτως «επηρεάζουν την τρέχουσα κατάσταση και έχουν καταλάβει κεντρική θέση στον δημόσιο διάλογο».

Η απόφαση για την προσέλευσή του αναμένεται να ληφθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς η Βουλή «ανοίγει» μετά το θερινό διάλειμμα στις 28 Αυγούστου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v