Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο γαλάζιος σχεδιασμός με φόντο τη ΔΕΘ

Τον Αλέξη Τσίπρα στοχοποιεί η ΝΔ. Βλέπει επιχείρηση αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση. Τι αλλάζει στον δημόσιο λόγο Μητσοτάκη και στελεχών του κόμματος.

Ο γαλάζιος σχεδιασμός με φόντο τη ΔΕΘ

Την μετωπική επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα επιλέγει η ΝΔ, ενόψει και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στον χθεσινό -πρώτο μετά τις ολιγοήμερες διακοπές- πρωινό καφέ στην οδό Πειραιώς έγινε εκτίμηση της συνολικής πολιτικής κατάστασης, εκφράστηκε η διαπίστωση ότι «η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει» και ότι επιδιώκει με κάθε ευκαιρία να αποπροσανατολίσει και να απομακρύνει την ατζέντα από την καθημερινότητα των πολιτών. Κάτι, που τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ της γαλάζιας ηγετικής ομάδας, θα προσπαθήσουν πάσει θυσία να το αποτρέψουν.

Στο πλαίσιο αυτό, η γαλάζια ρητορική θα εστιάσει σε θέματα όπως η υπερφορολόγηση, η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων καθώς και οι πλειστηριασμοί και μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ, με θέμα «13 ψεύτικες υποσχέσεις, από την περσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη»

Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει από νωρίς να… ζεστάνει το κλίμα με φόντο την άνοδο των δύο πολιτικών αρχηγών στη συμπρωτεύουσα και θα επιδιώξει τη δημόσια σύγκρισή τους σε όλους τους τομείς δράσης, προεξαρχούσης της οικονομίας, αλλά και χωρίς να υποβαθμιστούν η υγεία, η παιδεία, η δημόσια ασφάλεια και η δικαιοσύνη. Και η ΔΕΘ θα είναι το κομβικό σημείο στο οποίο η δοσολογία στον δημόσιο λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αλλάξει, προτάσσοντας πλέον το αισιόδοξο μήνυμα που θέλει να πρεσβεύσει το κόμμα του, με το νέο οικονομικό μοντέλο που στοχεύει να εφαρμόσει και με το οποίο θεωρεί ότι θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων, αλλά και των… ψηφοφόρων. 

«Δεν πρόκειται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κοροϊδέψει τους Έλληνες», υποστηρίζει στενός συνεργάτης του, κάνοντας γνωστό ότι στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει, όπως και πέρυσι απόλυτα συγκεκριμένα, ανά κωδικό προϋπολογισμού, αναφέροντας πράγματα που μπορούν να υλοποιηθούν, πάντα με γνώμονα και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν.

Απενοχοποίηση επιχειρηματικότητας

«Μόνο αν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και προκύψει μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση θα έρθουν στη χώρα επενδύσεις και η οικονομία μας θα γνωρίσει την πραγματική ανάπτυξη», σημειώνει τακτικός συνομιλητής του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος επιμένει σε ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους, θαρραλέες διαρθρωτικές αλλαγές και απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας. Και όσες επενδύσεις επιχειρούνται σήμερα, λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, έχουν ξεκινήσει επί της προηγούμενης κυβέρνησης όταν «όλοι οι οικονομικοί δείκτες ήταν σαφώς καλύτεροι από σήμερα».  

Αυτό που χρειάζεται η χώρα σήμερα περισσότερο από ποτέ, κατά τις ίδιες πηγές, είναι τολμηρές μεταρρυθμίσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, μέσα από ένα εθνικό σχέδιο, που θα κινείται πέρα από τα μνημόνια. «Αλλάζοντας την αντίληψη για τον τρόπο διαχείρισης της οικονομίας και βασισμένοι στο τρίπτυχο, λιγότεροι φόροι -λιγότερες δαπάνες -άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, μπορούμε να βάλουμε την οικονομία μπροστά, να δημιουργήσουμε νέες δουλειές και να φέρουμε μεροκάματο στο σπίτι», τονίζει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του κόμματός του.

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει την έντονη κριτική στο Μέγαρο Μαξίμου για την «αδυναμία» ένταξης της χώρας μας στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Ε.Κ.Τ., αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και ενώ η επόμενη αξιολόγηση βρίσκεται προ των πυλών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v