Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26% έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2%, ενώ ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, Ποτάμι με 2% και ΑΝΕΛ με 2%.

Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

Σε τροχιά κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας κινείται η ΝΔ, ενώ εδραιώνεται σε διψήφια ποσοστά το προβάδισμά της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο». Από τα σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι και η προώθηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη θέση του τρίτου κόμματος, προσδίδοντας νέα δυναμική στον υπό διαμόρφωση ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, καθώς ο ευρύτερος χώρος (μαζί Το Ποτάμι) συγκεντρώνει ήδη διψήφιο εκλογικό ποσοστό.

Η πανελλαδική μέτρηση, που καλύπτει χρονικά τη μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και τα γεγονότα που ακολούθησαν, όπως το ζήτημα με την επένδυση στη Χαλκιδική και την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26% έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση αναρριχάται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2%, ενώ ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, Ποτάμι με 2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, Πλεύση Ελευθερίας με 1,4% και Λαϊκή Ενότητα με 1,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10%.

Οσον αφορά στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,7% έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν με 8,8% η ΔΗΣΥ, με 7,3% η Χρυσή Αυγή, με 7,1% το ΚΚΕ, με 3,4% η Ένωση Κεντρώων, με 2,9% οι ΑΝΕΛ, και με 2,8% το Ποτάμι.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει προβάδισμα και στην παράσταση νίκης με το 68% να προβλέπει νίκη της έναντι μόλις 17% που βλέπει νίκη ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «κανένας» επικρατεί στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό με 43% έναντι 25% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 13% για τον Αλέξη Τσίπρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v