ΝΔ: Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι πολίτες

Μόνο τον Αύγουστο, προστέθηκαν 1 δισ. ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές από καθαρές φορολογικές υποχρεώσεις, δήλωσαν οι τομεάρχες Οικονομικών της ΝΔ.

ΝΔ: Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι πολίτες

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ο μόνος που δεν αντιλαμβάνεται ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, είναι ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός των φόρων.

Το αποτέλεσμα της αδιέξοδης πολιτικής του είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την Εφορία να αγγίζουν πλέον τα 100 δισ. ευρώ.

Μόνο τον Αύγουστο, προστέθηκαν 1 δισ. ευρώ νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές από καθαρές φορολογικές υποχρεώσεις. Φόρους που οι πολίτες δεν κατάφεραν να πληρώσουν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ξεκινήσει ακόμα η αποπληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, η πρακτική της κυβέρνησης είναι οι κατασχέσεις, “σκουπίζοντας” ό,τι έχει απομείνει, μέχρι να εξαντληθεί και αυτή η πηγή. Κατασχέσεις που έχουν ήδη επιβληθεί σε 971.508 πολίτες, ενώ επιπλέον 681.000 πολίτες μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με αυτές το επόμενο διάστημα.

Η χώρα και οι πολίτες βρίσκονται σε αδιέξοδο. Η λύση αυτού του αδιεξόδου απαιτεί πολιτική αλλαγή».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus