Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Η Ελλάδα κάνει σπουδαίο έργο και σίγουρα θα επανακάμψει

«Θα συζητήσουμε τρόπους να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς», δήλωσε ο πλανητάρχης. Προανήγγειλε αναβάθμιση F16. Η χώρα μας ήταν πάντα αξιόπιστος εταίρος και συνομιλητής, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τραμπ: Η Ελλάδα κάνει σπουδαίο έργο και σίγουρα θα επανακάμψει

«Η Ελλάδα πέρασε πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια αλλά κάνει σπουδαίο έργο για να επανέλθει και σίγουρα θα επανέλθει», τόνισε ο Ντόναλντ Τράμπ κατά την υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Εμεις συνεργαζόμαστε σε πολλούς και διάφορους τομείς, όπως είναι η αναβάθμιση του στόλου των αεροσκαφών F16. Επίσης έχουμε εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα. Θα έχουμε συζητήσεις και γεύμα εργασίας για να «συζητήσουμε τρόπους να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς», τόνισε.
Εχουμε μακροχρόνια σχέση με την Ελλάδα, συμπλήρωσε.

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. Πιστεύω ότι είναι σημαντική συγκυρία για τη στρατηγική συνεργασία και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία.

«Η χώρα είναι στρατηγικός εταίρος σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή. Πάντα ήταν αξιόπιστος εταίρος και συνομιλητής των ΗΠΑ», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε με τις ΗΠΑ μοιραζόμαστε κοινές αξίες, όπως η ελευθερία και η δημοκρατία που γεννήθηκε στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πλανητάρχης απαντώντας σε ερωτήσεις έσπευσε να τονίσει ότι το Obamacare είναι «ουσιαστικά νεκρό».

Λίγο πριν την έναρξη των συζητήσεων ο Ντ. Τραμπ απευθυνόμενος στον Ελληνα πρωθυπουργό επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει περάσει πολλά αλλά ανακάμπτει, ειδικά στον τουρισμό. Βρισκόμαστε στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου. Είναι τιμή μας που σας έχουμε σήμερα εδώ. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις, είμαστε μαζί σας, ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Στην αντιφώνησή του ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η συνεργασία των δυο χωρών είναι σημαντική και ότι θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία. Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια πολύ σημαντική περιοχή. Έχουμε κοινά συμφέροντα και αξίες, είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στους Ελληνες ομογενείς των ΗΠΑ, λέγοντας ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην αμερικανική κοινωνία τονίζοντας προς τον κ. Τραμπ ότι πολλοί ομογενείς, είναι υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. 

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε επίσης πρόσκληση προς τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφτεί την Ελλάδα. 

Η συνάντηση και το γεύμα εργασίας των δυο πλευρών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στις 20:30 είναι προγραμματισμένες δηλώσεις των δυο ηγετών.


Meeting with President Trump @POTUS at the Oval Office. This is a great moment to enhance the Greek-American strategic relations. pic.twitter.com/W4DcTyB0Df




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v