Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΦΕΚ οι νέες υπουργικές αποφάσεις για το Πόθεν Εσχες

Με συνημμένες τις οδηγίες για τη συμπλήρωση των εντύπων πόθεν έσχες δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ οι νέες υπουργικές αποφάσεις. Την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ περιμένει η κυβέρνηση.

Στο ΦΕΚ οι νέες υπουργικές αποφάσεις για το Πόθεν Εσχες

Πράξη έγινε η εξαγγελία του αναπληρωτή υπ. Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και ήδη από χθες αναρτήθηκαν στο ΦΕΚ οι νέες υπουργικές αποφάσεις για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες, με συνημμένες σε αυτές τις οδηγίες για τη συμπλήρωση των εντύπων.

Η κίνηση έγινε μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που πρακτικά έκρινε ως παράνομες τις προηγούμενες υπουργικές αποφάσεις για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με ανακοίνωσή του είχε δηλώσει ότι: «Λόγω εύλογης και μεγάλης αβεβαιότητας που δημιούργησε η δημοσιοποίηση μιας άτυπης περίληψης της υπ’ αριθ. 2649/2017 απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ, οι αρμόδιοι υπουργοί θα προβούν σε επανέκδοση της σχετικής ΚΥΑ, με την οποία ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες όσον αφορά στον τύπο και στο περιεχόμενο των δηλώσεων με συνδημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των παραμετρικών τιμών και των οδηγιών συμπλήρωσης πεδίων των δηλώσεων που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή ΠΟΘΕΝ. Σημειώνεται ότι η υπόθεση εκκρεμεί στο ΣτΕ από τον Νοέμβριο του 2016 και η απόφαση εκδόθηκε παραμονές της λήξης της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» για τη χρήση 2016. Η κυβέρνηση, μόλις η απόφαση καθαρογραφηθεί από το ΣτΕ και λάβει επίσημα γνώση όλου του περιεχομένου της, θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες με γνώμονα την πάταξη της διαφθοράς».

Αιχμές για τη δικαιοσύνη άφησε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενημερώνοντας χθες τους πολιτικούς συντάκτες. Επίσημα δεν υπάρχει απόφαση, αλλά μια άτυπη περίληψη της απόφασης, που δεν προβλέπεται από καμία δικονομική διάταξη. Σε ό,τι αφορά στην ουσία της υπόθεσης, «μας προκάλεσε αρνητική έκπληξη. Αποτελεί νομολογιακή στροφή και θεωρώ ότι θα δεχθεί σφοδρότατη νομική κριτική. Πρέπει να περιμένουμε να πάρουμε το σκεπτικό της απόφασης στα χέρια μας», τόνισε.

* Δείτε τα ΦΕΚ στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v