Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίκτυα ενέργειας-μεταφορών στο ραντεβού Τσίπρα με τον Πολωνό πρόεδρο

Με τον Πολωνό ΠτΔ συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας. Στο ραντεβού συζητήθηκαν οι οδικές συνδέσεις Βαλκανίων με την Ανατολική Ευρώπη αλλά και ο νέος ενεργειακός χάρτης.

Δίκτυα ενέργειας-μεταφορών στο ραντεβού Τσίπρα με τον Πολωνό πρόεδρο

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πολωνίας Άντρζεϊ Ντούντα συζητήθηκαν ζητήματα ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη δικτύων ενέργειας και μεταφορών.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι οδικές συνδέσεις Βαλκανίων με την Ανατολική Ευρώπη. Ο Πολωνός πρόεδρος κάλεσε την Ελλάδα να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία Via Carpathia.

Επίσης συζητήθηκε ο νέος ενεργειακός χάρτης της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα και Πολωνία είναι οι μόνες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες υπάρχουν προοπτικές για εισαγωγή σχιστολιθικού αερίου.

Ντούντα: Θα συναντηθώ με Έλληνες εφοπλιστές

«Αν και βρισκόμαστε σε δύο διαφορετικά σημεία του ευρωπαϊκού χάρτη, εν τούτοις ως χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά και χώρες που βρισκόμαστε στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρισκόμαστε σε ένα διαρκή διάλογο, η αναβάθμιση του οποίου θα ήταν, κατά την άποψή μου, ιδιαίτερα επωφελής για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε τομείς ενδιαφέροντος, που έχουν να κάνουν, τόσο με την οικονομία, το εμπόριο, την ενέργεια και τις επικοινωνίες και τις μεταφορές, τόνισε ο κ. Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν.

«Με ιδιαίτερη ευθύνη μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι πάρα πολύ αγαπητή χώρα στους Πολωνούς πολίτες. Εάν δεν ίσχυαν αυτά που προανέφερα, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περήφανοι για το ένα εκατομμύριο Πολωνών που επισκέπτονται τη χώρα σας.

Αναμφίβολα, όμως, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία όπου μπορούμε να αναπτύξουμε ακόμα μια μεγαλύτερη δυναμική στις σχέσεις μας. Με ενδιαφέρει ιδίως η εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας και η ανάπτυξη εντατικότερων εμπορικών σχέσεων.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με ισχυρούς Έλληνες εφοπλιστές. Και ευελπιστώ ότι αυτή η συνεργασία στο θαλάσσιο και ναυπηγικό τομέα θα δώσει μια νέα ώθηση στην ανάπτυξη», ήταν η αναφορά του κ. Ντούντα.

 



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v