Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Ο Αλ. Τσίπρας είναι απών στις φυσικές καταστροφές

Για ανικανότητα, αναλγησία και παρακράτος κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ. Δουλειά σας είναι να διεκδικείτε μικρότερα πλεονάσματα υπογράμμισε. Διαλύσατε την οικονομία και πανηγυρίζετε που επιστρέφετε κάτι πίσω, τόνισε.

Μητσοτάκης: Ο Αλ. Τσίπρας είναι απών στις φυσικές καταστροφές

Σκληρή επίθεση στην Ρένα Δούρου και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την καταστροφή στη Δυτική Αττική.

Υποστήριξε ότι η Περιφερειάρχης δήλωνε πως «θα πάει σπίτι της» αν δεν γίνουν τα αντιπλημυρρικά έργα, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριζε πως το 2017 θα δοθεί «έμφαση στα αντιπλημμυρικά και όχι στις πλατείες».

«Δεν είστε μόνο ανίκανοι, είστε και ανάλγητοι», τόνισε λέγοντας ότι μετά την καταστροφή ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε για τη Σουηδία και πέρασε μόλις για δέκα λεπτά από την περιοχή.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι απών στις φυσικές καταστροφές: τις πυρκαγιές, τους σεισμούς και την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δήλωσε πως η ΝΔ στάθηκε στα θέματα με υπευθυνότητα. Συστήθηκε επιστημονική επιτροπή που θα εισηγηθεί λύσεις και προτάθηκαν μέτρα στήριξης για τους πληγέντες. «Επικοινωνήσαμε με τους εταίρους για να δούμε πως θα κινητοποιήσουμε επιπρόσθετους πόρους από τον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2018 και κινητοποιήσαμε τους εθελοντές».

«Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη πολιτεία», τόνισε. Μια δικηγόρος είναι στο νοσοκομείο καθώς χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια, έγινε επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ο Ρουβίκωνας μπήκε στο Πεντάγωνο.

Το συμπέρασμα είναι ότι «ο δεσμός που ενώνει συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ με το Ρουβίκωνα και τραμπούκους των Εξαρχείων παραμένει ζωντανός», υποστήριξε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Στήνεται παρακράτος, ενώ κράτος δεν υπάρχει, τόνισε. Γίνονται υπόγειες επιθέσεις κατά θεσμικών παραγόντων, ενώ ακούγεται ότι έρχονται και διώξεις, σημείωσε αναφερόμενος προφανώς στον Γ. Στουρνάρα.

Το μέρισμα

«Αφού διαλύσατε την οικονομία πανηγυρίζετε γιατί θα γυρίσετε κάτι πίσω στους πολίτες. Δουλειά σας είναι να διεκδικείται μικρότερα πλεονάσματα και όχι να χαίρεστε όταν τα πλεονάσματα είναι μεγαλύτερα απ’ αυτά που έχετε συμφωνήσει».  

Όπως είπε αυτό κάνει τη δουλειά της χώρας στο θέμα του χρέους πολύ πιο δύσκολη. Σε ό,τι αφορά το μέρισμα είπε ότι η κυβέρνηση πήρε πολλά από τη μια τσέπη για να δώσει ελάχιστα στην άλλη.

«Δεν κάνετε αναδιανομή γιατί οι αδύναμες τάξεις είναι τα μεγάλα θύματα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Επιβάλλατε μέτρα 9,4 δισ. ευρώ στην τριετία», σημείωσε.

Όπως είπε «ένας συνταξιούχος 72 ετών με απολαβές 670 ευρώ το μήνα επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ έχασε το ΕΚΑΣ, πληρώνει αυξημένες εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ και έχει χάσει συνολικά 190 ευρώ το μήνα. Τώρα του δίνετε 21 ευρώ το μήνα».

Όπως τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ παράλληλα η κυβέρνηση αύξησε τους έμμεσους φόρους επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους αδύναμους.

Που βρέθηκε η υπέρβαση στο πλεόνασμα

«Λέτε ότι μοιράζεται 1,4 δισ. Κοινωνικό μέρισμα είναι μόνο τα 750 εκατομμύρια ευρώ», κατήγγειλε. Τα άλλα είναι αυτονόητη υποχρέωση του κράτους (επιστροφή παράνομα κρατημένων εισφορών) και στήριξη της ΔΕΗ.
Όπως είπε η κυβέρνηση λέει ότι το πλεόνασμα προέρχεται από την ανάπτυξη, αλλά οι προβλέψεις συνεχώς αναθεωρούνται προς τα κάτω. Παράλληλα δεν υπήρξε υπεραπόδοση λόγω της οικονομίας και της φοροδιαφυγής, ούτε αύξηση των εσόδων του ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η υπέρβαση του στόχου οφείλεται σε κατασχέσεις, στην φορολόγηση των πάντων, την αύξηση των εισφορών, τη στάση πληρωμών, την καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων και την αναστολή επενδύσεων του ΠΔΕ.

Η αντίδραση Τσακαλώτου

Απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν μπορεί λογιστικά να υπάρξει υπεραπόδοση μέσω της μη εκτέλεσης του ΠΔΕ και ότι υπήρξαν επιπλέον χρήματα στον ΕΦΚΑ από την αύξηση της απασχόλησης καθώς και ότι υπήρξαν 400 εκατομμύρια ευρώ από την αποκάλυψη εισοδημάτων.

Ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη από πού θα βγουν τα χρήματα για την μείωση των φόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v