Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Παρίσι βραβεύει εις διπλούν τον Αλέξη Τσίπρα

Βραβεία για το «πολιτικό σθένος» και τη «δέσμευση στο ευρωπαϊκό ιδεώδες» θα παραλάβει αύριο ο πρωθυπουργός στη γαλλική πρωτεύουσα. Επαφές επενδυτικού ενδιαφέροντος με Γάλλους επιχειρηματίες.

Το Παρίσι βραβεύει εις διπλούν τον Αλέξη Τσίπρα

Δύο βραβεία, για το «πολιτικό θάρρος» που επέδειξε στα θυελλώδη χρόνια της πρωθυπουργίας του και για τη «δέσμευση στο ευρωπαϊκό ιδεώδες», καθώς και επενδυτικού ενδιαφέροντος επαφές με Γάλλους επιχειρηματίες, είναι οι λόγοι του αυριανού ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Τσίπρας θα βραβευθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου και την πολιτική επιθεώρηση Politique International, της οποίας μέλη είναι επιφανείς πολιτικοί και επιχειρηματίες της χώρας.

Ο πρωθυπουργός θα παραλάβει το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique).

Με το ίδιο βραβείο στο παρελθόν έχουν τιμηθεί προσωπικότητες όπως ο Εμανουέλ Μακρόν, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Νικολά Σαρκοζί, η Άνγκελα Μέρκελ.

Στη συνέχεια, ο κ.Τσίπρας θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίου, από τον οποίο θα λάβει το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l'Engagement européen).

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα έχει συναντήσεις με Γάλλους επιχειρηματίες με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Η πρώτη βράβευση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου, ωστόσο άλλαξε και ορίστηκε για τις 23 Νοεμβρίου μόλις οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλτν Τραμπ στις 17 Οκτωβρίου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v