Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Θα απολογηθεί και ο Τσίπρας μαζί με τον Καμμένο

Καλοδεχούμενη η παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή για την υπόθεση Καμμένου, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει αλλά η οικονομία υποφέρει, το σχόλιο για τον προϋπολογισμό. Πλήττουν τους πιο αδύναμους τα μέτρα.

Μητσοτάκης: Θα απολογηθεί και ο Τσίπρας μαζί με τον Καμμένο

Μετά από 17 ημέρες εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο στην υπόθεση με την εξαγωγή όπλων στην Σαουδική Αραβία κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο 6ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών.

«Η παρουσία του στη Βουλή την επόμενη Δευτέρα είναι καλοδεχούμενη. Αφού αισθάνθηκε την ανάγκη να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρου θα τον περιμένουμε να απολογηθεί και αυτός για μια υπόθεση που έχει πολλά ερωτηματικά».

Εξάλλου όπως το είχε πει και ο κ. Καμμένος “Μαζί με τον κ. Τσίπρα θα πάμε μέχρι το τέλος σφιχταγκαλιασμένοι”. Τους λέμε λοιπόν ότι το τέλος δεν αργεί, θα έρθει πολύ σύντομα και μαζί και οι δύο θα υποστούν την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού», υποστήριξε.

«Στην ομιλία του στάθηκε και στο θέμα του προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει αλλά η ελληνική οικονομία υποφέρει», σημείωσε. «Εχουμε πρόσθετα μέτρα 1,9 δισ. ευρώ. Αν υπολογιστούν και τα μέτρα του 2019-2020 το συνολικό άθροισμα των μέτρων ξεπερνά τα 14 δισ. ευρώ», και τώρα χαίρονται που επιστρέφουν 750 εκατ. ευρώ.

Ο κος Τσακαλώτος είναι ικανοποιημένος, του αρέσει να βάζει φόρους γιατί πιστεύει ότι βοηθά τους αδύναμους. Τα μέτρα όμως κατ’ εξοχήν πλήττουν τους πιο αδύνατους. Συνολικά 140.000 θα χάσουν το ΕΚΑΣ, ενώ μειώνονται επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, ενώ νησιώτες θα πληρώσουν αυξημένο ΦΠΑ.

Εκανε λόγο για βάναυση, υπερβολική φορολόγηση, κυρίως της μεσαίας τάξης που κλήθηκε να σηκώσει το μεγάλο βάρος.

Είχαν το θράσος κάποιοι «κύκλοι του υπουργείου» να μας ρωτήσουν τι διαφορετικό θα κάναμε. Κυβέρνηση της ΝΔ δεν είχε υπουργό τον κο Βαρουφάκη του οποίου οι διαπραγματευτικές ικανότητες μας οδήγησαν σε περιπέτεια που κόστισε 100 δισ. ευρώ. Μια κυβέρνηση ΝΔ δεν θα συμφωνούσε σε μεγάλα πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια.

Μια άλλη κυβέρνηση δεν θα διαφήμιζε τις υπερβάσεις των πρωτογενών πλεονασμάτων και δεν θα έβαζε εμπόδια σε επενδύσεις όπως αυτές στις Σκουριές και το Ελληνικό, τόνισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v