Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σ. Πιτσιόρλας: Η Ελλάδα μπορεί να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης

Η χώρα θα πρέπει να ξεπεράσει τα προβλήματά της με τα γειτονικά κράτη, όπως π.χ. με τη FYROM και την Τουρκία, προκειμένου να διαμορφώσει έναν ασφαλή παγκόσμιο επενδυτικό προορισμό, είπε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Σ. Πιτσιόρλας: Η Ελλάδα μπορεί να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης

Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας «κατέθεσε» λίγο πριν, από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας. Την ίδια ώρα, κάλεσε όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας σε μια κοινή θέση, η οποία θα βασίζεται στο νέο παραγωγικό μοντέλο που θα πρέπει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, η Ελλάδα μπορεί να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης στηριζόμενη στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, της βιομηχανίας και της μεταποίησης, της υγείας, των νέων τεχνολογιών και της ναυπηγοεπισκευής, οι οποίοι καταγράφουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο θέμα των μεταφορών, σημείωσε ότι το λιμάνι του Πειραιά μετατρέπεται σε ένα από τα 30 μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ως προς την ενέργεια, επεσήμανε ότι όλα τα επενδυτικά προγράμματα που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα θα συμβάλουν στην ουσιαστική ενίσχυση της ανάπτυξης ενώ για τους τομείς της βιομηχανίας και της μεταποίησης, επεσήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να ενταχθεί στον ευρύτερο ευρωπαϊκό σχεδιασμό και να αποτελέσει έδαφος χωροθέτησης σημαντικών βιομηχανικών μονάδων.

Ειδική αναφορά έκανε στη ναυπηγοεπισκευή, τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα όλα τα ναυπηγεία της χώρας θα λειτουργούν, δίνοντας μια τεράστια προοπτική ανάπτυξης στον συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει εκμηδενιστεί.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος ανέφερε, όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τα προσεγγίζουμε και από την πλευρά της γεωπολιτικής, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια σημαντική γεωστρατηγική θέση,  που όμως θα πρέπει να ξεπεράσει τα προβλήματά της με τις γείτονες χώρες, όπως π.χ. με τη FYROM και την Τουρκία, προκειμένου να διαμορφώσει έναν ασφαλή παγκόσμιο επενδυτικό προορισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v